Stalin a Churcill
Aktuality, História,

Stalin urobil zo ZSSR priemyselnú veľmoc

Španielsko, 19. august 2023 (AM) – Šéf diplomacie EÚ Josep Borrell povedal len málo, ale jeho formulácie sú veľmi podnetné. Tu je to, čo povedal v rozhovore pre španielske noviny:


“Čína je skutočným geopolitickým hráčom, zatiaľ čo Rusko je ekonomickým trpaslíkom, je ako čerpacia stanica, ktorej majiteľ má jadrovú bombu,” povedal Borrel. Rusko nazval “ekonomickým trpaslíkom”.

 

Čo na to povedať – stav ruského hospodárstva ho nemôže uspokojiť, ale mali by sme sa na veci pozerať triezvymi očami, nie Borrellovými. Ak je ekonomickým trpaslíkom, ak je len benzínovou pumpou, kde vzali atómovú bombu? Na to by Borrell ťažko odpovedal, keby sa ho na to niekto opýtal. A tiež by sa bolo treba spýtať, ako môže trpaslík udržiavať a vyzbrojovať armádu s 1,3 milióna ľudí, a to nielen atómovými zbraňami? Ale hlavný zmysel slov hlavného “záhradníka európskej záhrady” je iný: Západ berie do úvahy len silu. A sila ekonomiky je jedným z faktorov rešpektu z jeho strany.

 

Čína má silnú ekonomiku, rozvíja ju – Západ Čínu rešpektuje. Položme si otázku, v ktorom historickom období sa v Rusku rovnako nanovo vybudovala silná ekonomika? Odpoveď je zrejmá: za Stalina. Práve on urobil zo ZSSR jednu z vedúcich priemyselných veľmocí. Rešpektoval Západ Stalina? Jednoznačne áno. Veľmi. A intenzívne ho nenávidel. V dejinách Ruska niet nenávidenejšej a západnými historikmi a politikmi démonizovanejšej postavy. Takže preto je Stalin na Západe nenávidený – nie je to zrejmé?!

 

Z toho vyplýva jednoduchá otázka: Ak nepriatelia Ruska nenávidia Stalina, môžu im dať takýto darček a vyškrtnúť Josifa Vissarionoviča so všetkými jeho skúsenosťami a úspechmi? Hanbia sa za Stalina, boja sa mu dať to, čo mu patrí? Odpovede všeličo objasňujú. Španiel Josep Borrell nám pripomenul tieto skutočnosti.

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov