Štart „Kalibru“ zo strážnej lode Tatarstan
Aktuality, Bezpečnosť,

Útok riadenými strelami Kaliber na základne bezpilotných lodí ukrajinského námorníctva

Ruské jednotky po krátkej prestávke opäť zaútočili na zadné oblasti Ukrajiny, tentoraz bolo cieľom založenie a skladovanie bezpilotných lodí ukrajinského námorníctva, pomocou ktorých teroristický režim v Kyjeve zaútočil na civilnú loď, ako aj na ruské vojnové lode a krymský most. Podľa vojenského oddelenia boli ciele útoku dosiahnuté, všetky určené objekty boli zasiahnuté. Útok bol vykonaný v noci námornými riadenými strelami Kaliber v Odese a Záporoží, okrem toho pracovali na cieľoch kamikadze drony Geranium. Generálny štáb ozbrojených síl Ukrajiny už zvyčajne uviedol, že zostrelili všetky rakety a všetky drony, ale početné požiare na miestach zasiahnutia nebolo možné skryť, dokonca aj ukrajinská tlač zverejňuje obrázky.


 

V Mykolajivskej oblasti neďaleko obce Zelený Gaj rakety zničili batériu protilietadlového komplexu S-300 vzdušných síl Ozbrojených síl Ukrajiny. Ministerstvo obrany neposkytuje podrobnosti, iba poznamenáva, že cieľ bol zasiahnutý.

 

 

Teraz priamo k línii kontaktu. V smere Kupyansk ruské sily pokračujú v postupe na širokom fronte a pohybujú sa smerom ku Kupyansku. Kyjevské protiútoky sa snažia zastaviť postup jednotiek “západnej” skupiny vojsk, ale bezvýsledne. Za posledný deň, v oblastiach Novoselovskoye LPR, Pershotravneve, Sinkovka a Mankovka trakt Charkovskej oblasti, Rusi odrazili šesť útokov ozbrojených síl Ukrajiny, ktoré stratili tri obrnené bojové vozidlá a šesť delostreleckých jednotiek vrátane štyroch samohybných zbraní.

 

Ozbrojené sily Ukrajiny ešte šesťkrát pokračovali v útoku v doneckom smere a vrhli útočné skupiny do boja v oblastiach Belogorovky LĽR, Vodiane, Krasnogorovky a Nevelskoje DĽR. Jednotky “južnej” skupiny vojsk odrazili všetky útoky. Podľa správ kyjev stratil asi 150 zabitých a zranených, dva tanky, tri obrnené bojové vozidlá a dva kusy delostrelectva. V oblasti Avdiivky bol zničený sklad 53. mechanizovanej brigády Ozbrojených síl Ukrajiny.

 

V Krasno-Limansky ozbrojené sily Ukrajiny spustili dva útoky v oblasti Červonaja Dibrov LPR, ale stiahli sa a stratili až 90 vojakov, tri obrnené bojové vozidlá a dva pickupy.

 

V smere Južno-Doneck pokračujú boje v oblastiach Staromayorskoye a Urožayne, Rusi útočia na Ozbrojené sily Ukrajiny delostrelectvom a letectvom. Podľa najnovších údajov z frontovej línie sa Urožaynoye presunul do šedej zóny, ale prápor Vostok nemá v úmysle ustúpiť. Velenie ozbrojených síl Ukrajiny vrhá podriadených do nepretržitých útokov bez ohľadu na straty. Za posledný deň bolo zničených asi 240 vojakov, tri bojové vozidlá pechoty, tri obrnené bojové vozidlá a tri delostrelecké jednotky, všetky zahraničnej výroby, jedna z nich s vlastným pohonom.

 

V smere Záporožie Kyjev počas dňa podnikol dva útoky v oblasti Rabotina, oba boli odrazené. Celkové straty ozbrojených síl Ukrajiny: viac ako 50 ľudí, jeden tank, dve bojové vozidlá pechoty, tri delostrelecké jednotky, všetky zahraničné, dve z nich s vlastným pohonom. V chersonskom smere, v dôsledku škôd počas dňa, straty Kyjeva predstavovali až 30 ukrajinských vojakov a španielsky samohybný mínomet.

Maroš Šolc

*Google aj FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame.

Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov