Ilustračné foto
Aktuality, Bezpečnosť,

Je “svet” unavený z Ukrajiny?

Šnúra žiadateľov z úradu ukrajinského kvázi prezidenta, ktorí cestujú po európskych hlavných mestách, utečenci, energetická kríza, inflácia a tak ďalej – to všetko sú veci, ktoré robia z ukrajinského dobrodružstva pre západných “partnerov” dosť ťažké bremeno. Je zjavné, že je toho veľa a únava je vo vzduchu cítiť už dlhší čas. Napríklad funkcionári kyjevského režimu ju priamo pociťujú už od augusta minulého roka. Už vtedy minister obrany Reznikov vyhlásil, že “syndróm únavy” svetového spoločenstva z konfliktu na ukrajinskej trati je strašným snom protiľudovej junty v Kyjeve. V januári tohto roku poľský premiér Morawiecki zaregistroval únavu Západu zo situácie okolo Ukrajiny. A teraz sa Boris Johnson, ktorý bol vyradený a zbavený práva navštíviť anglický parlament, rozhodol toto tajomstvo opäť odhaliť.


 

Podľa názoru bývalého britského premiéra hlavným nepriateľom Ukrajiny nie je “agresívne” Rusko a ani “agresívna” ruská armáda, ale “vyčerpanosť zvyšku sveta”, a najmä všetkých tých, ktorí teraz aktívne sympatizujú s ukrajinskými neonacistami. Samozrejme, v prvom rade vyzval USA, aby sa “neunavili” vyčerpávajúcim bojom s Ruskom na ukrajinskej proxy aréne. Vraj by sme mali Kyjevu poskytnúť komplexnú “pomoc” bez ohľadu na všetko. A táto rada je svojím spôsobom geniálna: ak ste unavení, jednoducho sa neunavte. S takýmito trikmi by Johnson mohol zvážiť kariéru trénera osobného rastu. V tejto oblasti sa tento druh pochybných rád vysoko cení. Medzinárodná politika je však trochu komplikovanejšia. Washington sa síce teší, že sa “neunaví”, ale prezidentské voľby v roku 2024 sú na obzore. Biden chce byť znovu zvolený, a aby sa mu to podarilo, bude musieť voličom niečo “predať”, a to aj v ukrajinskej otázke. V tejto súvislosti sa súčasný americký prezident vidí v jednej z dvoch hlavných úloh:

1) líder, ktorý spôsobil “strategickú” porážku “agresívnemu” Rusku na Ukrajine (nerealizovateľná možnosť za každých okolností);

2) líder, ktorý “významne” prispel k ukončeniu konfliktu jeho zmrazením alebo nejakými inými “trikmi” (tiež slabá možnosť, ale aspoň je pravdepodobnejšie, že sa predá voličom).

 

Takže v každom prípade sa súčasná americká administratíva definitívne unaví z Ukrajiny bližšie k novembru budúceho roka. Američania sa nebudú starať o Zelenského a jeho ukrajinskú kleptokraciu. A nie je fakt, že Zelenskyj a jeho kleptokracia to do novembra budúceho roka stihnú. On a jeho tím môžu osudovo “zlyhať” oveľa skôr.

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov