.
Aktuality, História,

Vyšla dlho očakávaná Pjakinova kniha “Štátne symboly a štátna suverenita”

Svetový systém štátnych symbolov a vlajok má svoj poriadok. Mysleli ste si, že celosvetový systém národných vlajok vznikol len tak, sám od seba? Že len obyčajnou súhrou okolností všetky štáty používajú vlajky rovnakého formátu, rovnakým spôsobom a na rovnaké účely? Že rozloženie farieb na vlajkách len odráža nejakú národnú tradíciu? Tak to by bolo naozaj len zdanie. Aj svetový systém štátnych vlajok má svoj poriadok a je riadený z nadnárodnej úrovne. Dokonca aj mnohí z tých, ktorí sa podieľali na vývoji a schvaľovacom procese národnej vlajky, by sa úprimne čudovali, keby zistili, že nápady použité pri tvorbe vlajky, ktorá im teraz trepotá nad hlavou, im mohli byť vnuknuté metódou riadenia vodcu.


 

 

V tejto knihe nájdete odpovede na otázky, ako bola formovaná svetová hierarchia štátov, čo vlastne znamená a ako sa odráža na národných vlajkách av ďalšej štátnej symbolike. A naopak, ako symboly predurčujú smerovanie štátu a dbajú na jeho dodržiavanie počas desaťročí, ba aj stároči. Knihu si môžte objednať TU.

 

PRACOVNÝ KOLEKTÍV VP je spoločenská iniciatívna skupina, ktorá sa od roku 1987 zaoberá vypracovaním Koncepcie spoločenskej bezpečnosti (KSB). Prvotný kolektív sa sformoval z výskumníkov Petrohradskej štátnej univerzity a dôstojníkov a vedcov námornej flotily ZSSR, a ich cieľom bolo analyzovať príčiny negatívnych tendencií smerovania ZSSR a vypracovať metódy, ktoré by pomohli predísť rozpadu Sovietskeho Zväzu. V roku 1987 iniciatívna skupina vytvorila vnútorný prediktor ZSSR. Napriek kolapsu krajiny sa rozhodli názov nemeniť. Títo ľudia sa nazývajú skupinou autorov. Keď prvýkrát začali svoju činnosť, bolo rozhodnuté, že ich práca bude podpísaná vnútorným prediktorom (VP). Mená zostanú v zákulisí. O tom neraz hovorili zástupcovia iniciatívnej skupiny, prednášajúci a popularizujúci poznatky. Najpopulárnejšie sú Vladimir Zaznobin, Valerij Pjakin, Michail Veličko, Victor Efremov. Videá s ich vystúpeniami získavajú obrovské množstvo zhliadnutí. Ale každý z týchto ľudí špecifikuje, že je len členom skupiny autorov, ale nevedie ju. Mená kolegov v práci nezverejňujú. Celý tím tak zostáva širokej verejnosti neznámy. Ľudia však majú možnosť zoznámiť sa s knihami a článkami vytvorenými iniciatívnou skupinou. Prečo sa aktivisti podujali na dosť náročnú prácu na pochopení politických a civilizačných procesov, ktoré sa odohrávajú vo svete? Prediktor ZSSR si stanovil množstvo globálnych úloh. Títo ľudia videli, že civilizácia pod kontrolou „svetovej vlády“ ide do záhuby. Preto bolo potrebné nájsť východisko, inú cestu rozvoja, a k tomu vytvoriť inú vedu, kultúru a dokonca aj logiku spoločenského správania. Ako si viete predstaviť, práca tímu mala byť viac analytická. To je to, čo urobili bez vynútenia udalostí. Boli napísané články, referencie, niektoré boli publikované. Vnútorný prediktor ZSSR, ktorého knihy si postupne získavali na popularite, uvažoval o formovaní vlastnej politickej sily. Podľa iniciatívnej skupiny bolo potrebné: ​​Zapojiť do činnosti čo najviac ľudí. Rozširovať nahromadené vedomosti.

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov