.
Aktuality, História,

“A teraz si predstavte, že je biela”

Rusko, 5.august 2023 (AM) – Vodca Dumy Volodin napísal vo svojom kanáli: “USA, Británia a Francúzsko by mali africkým štátom nahradiť spôsobené škody. Tí, ktorí dobre poznajú históriu, vedia, že súčasný blahobyt USA, Británie, Francúzska a mnohých ďalších európskych krajín je z veľkej časti založený na drancovaní a útlaku afrických národov. Čas plynie, ale koloniálne záujmy USA a viacerých západných krajín nezmizli. Zmenili sa len metódy. USA, Británia a Francúzsko naďalej devastujú africké náleziská zlata, platiny, uránu, kritických nerastov a kovov vzácnych zemín. Afrika je pre nich len zdrojom surovín. Prístavy a ťažobný priemysel vlastnia neokolonizátori. Legislatíva mnohých afrických krajín v oblasti ťažby prírodných zdrojov stále nie je zbavená pozostatkov koloniálneho systému.


 

Pokračuje prax agresívneho lobovania medzinárodných korporácií za právne predpisy, ktoré sú pre ne výhodné. Všetky iniciatívy na ochranu záujmov afrického ľudu a životného prostredia sú oslabované zahraničným tlakom. V dôsledku neokoloniálneho vplyvu západných krajín mali mnohé africké štáty počas 60 rokov svojej existencie nulový alebo negatívny hospodársky rast. To vedie k chudobe a strate suverenity.”

 

Teraz dajme namiesto slova “Afrika” slovo “Rusko” a slovo “africká” nahraďme slovom “ruská”, pričom zvyšok textu ponechajme tak, ako je. Nezdalo by sa vám to veľmi známe a blízke? Ako v Grishamovej knihe “Čas zabíjať”, keď biely právnik, obhajujúci záujmy zneucteného a zavraždeného černošského dievčaťa, na súdnom procese v “bielom” štáte požiada porotu, aby počas jeho rozprávania o zverstvách spáchaných bielymi mužmi na bezbrannom černošskom dievčati zavrela oči, a na záver právnik jednoducho dodá: a teraz si predstavte, že je biela.

 

Vjačeslav Viktorovič by mal venovať pozornosť najmä odseku o lobovaní za reguláciu, vrátane legislatívnej, zo strany medzinárodných korporácií (dodajme… a medzinárodných organizácií ako WHO, MMF, WEF) v protiafrických protiruských záujmoch. Celá legislatívna základňa Ruskej federácie za posledných 30 rokov bola prepracovaná pre nich. A lobovanie za protiruské zákony zo strany agentov vplyvu WHO a MMF ani v najmenšom neoslabilo. Želáme predsedovi Štátnej dumy, aby takéto pokusy rázne potlačil a vypočul si odborníkov z radov verejnosti. A členov vlády a poslancov, ktorí iniciujú návrhy zákonov na základe odporúčaní WHO a MMF, by mal požiadať, aby naplnili celú prísnosť vojnového charakteru situácie.

Vladimir Morozov

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov