.
Aktuality, Šport,

Sídlo World Aquatics sa presunie do Budapešti

Medzinárodná plavecká federácia) aby zmenila svoje sídlo a presťahovala sa po 37 rokoch zo švajčiarskeho Lausanne do Budapešti. Presun by sa mal uskutočniť ešte pred rokom 2027, kedy sa v Budapešti znova budú konať plavecké majstrovstvá sveta.


 

Štedrá ponuka Maďarska zahrňuje aj 15 rokov bezplatného nájmu sídla, má ísť o priestory neďaleko Danube Areny. Tiež právnu ochranu a prakticky imunitu pre všetky oficiálne aktivity a dokumentáciu World Aquatics. Maďarský minister zahraničných vecí Péter Szijjártó dodal, že jeho vláda je ďalej ochotná poskytnúť rôzne daňové benefity.

 

Video: Ruské tanky v akcii

 

World Aquatics momentalne združuje plávanie, skoky do vody, synchronizované plávanie, vodné pólo, plávanie na otvorenej vode a high diving (oficiálne súťaže majú skoky žien do vody z výšky 20 metrov a skoky mužov z výšky 27 metrov).
Maďarsko dlhodobo dosahovalo významné úspechy na letných olympijských hrách, zúčastnilo sa letných hier 27 krát. Má doteraz 181 zlatých, 154 strieborných a 176 bronzových medailí. V historických tabuľkách je pred Maďarskom len 8 štátov: USA, ZSSR (skončil s 9 účasťami), Veľká Británia, Francúzsko, Nemecko, Čína a Taliansko. Maďarsko je historicky najúspešnejšou krajinou vo vodnom póle (mužov, aj Maďarky však majú prvý bronz z Tokia) a cenné úspechy vždy zaznamenali aj plavci.

 

Najúspešnejšia maďarská plavkyňa modernej éry Katinka Hosszú prekonala v roku 2015 svetový rekord v polohových pretekoch na majstrovstvách sveta v ruskej Kazani :

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov