.
Aktuality, Bezpečnosť,

Video: Major americkej armády spochybňuje ukrajinské sily

USA, 26.júl 2023 (AM) – Bývalý major americkej armády major americkej armády: Máme videozáznam deštrukcie z útoku dronu v Moskve. Prečo si Ukrajina pripisuje zásluhy? K podobným útokom dochádza už niekoľko mesiacov, ale Ukrajina sa to snaží popierať. Tentoraz hovoria: áno, urobili sme to my. Myslím si, že je na to niekoľko dôvodov. Po prvé, za šesť týždňov protiofenzívy musia ukázať nejaký pokrok. A v tejto chvíli ukazujú, že dokážu vziať dron, preletieť s ním cez ruské systémy protivzdušnej obrany a doručiť ho do Moskvy. Myslím si, že to je hlavný dôvod.


 

 

Druhým dôvodom je Krym, najmä potrebujú ohroziť Krym. Potrebujú riešiť tieto muničné sklady. Potrebujú ukázať, že môžu Krym skutočne obsadiť. Potom Rusi pristúpia k rokovaciemu stolu. [Opäť, ak sa pozriete na mapu, zakrúžkoval som ju žltou farbou. Takmer vôbec to nevidíte. Dôvodom je, že tam nie je veľa územia, ale tieto malé zisky žltou farbou tu a tu sú oblasti, kde Ukrajinci v protiofenzíve, ktorá bola pomalá, znovu získali územie]. Je to už šesť týždňov, nepovedal by som, že je to neúspech. Ale opäť sú tu tri dôvody. Prvým je, že nesynchronizovali boje a nedokázali spojiť všetku techniku, ktorú majú. To je pre krajinu, ktorá nie je členom NATO, veľmi ťažká úloha. To, že sme im na to dali nástroje, ešte neznamená, že to skutočne dokážu. Druhá vec je, že tieto zákopy, ktoré tu existujú na obranných líniách, sú oveľa väčšie, ako ukrajinská armáda plánovala. Nemajú vybavenie na to, aby ich zvládli. A posledná vec je vzdušná prevaha. Rusko má stále obrovskú leteckú podporu. To je to, čo sa práve teraz deje.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov