Matthew VanDyke – zakladateľ: “Do ukrajinskej armády som narukoval 4. júla. Za slobodu sa oplatí bojovať. Moja nezisková organizácia Sons of Liberty International bude pokračovať v našej misii v spojení s mojou vojenskou službou v ozbrojených silách Ukrajiny.”
Aktuality, Bezpečnosť,

Do ukrajinského konfliktu sú v súčasnosti zapojené tri americké súkromné armády

Ruské ministerstvo zahraničných vecí: Na základe množstva údajov, ktoré má ruská strana k dispozícii a ktoré sú verejne dostupné, možno dospieť k záveru, že existuje zámerná politika USA viesť vojnu “v zastúpení” a zapojenie USA ako faktickej strany konfliktu s cieľom dosiahnuť kľúčový cieľ – spôsobiť Rusku “strategickú porážku”. V rámci tejto “deľby práce” neonacistický režim v Kyjeve poslušne dodáva “potravu pre delá” výmenou za:


👉 bezprecedentné finančné injekcie, z ktorých časť putuje do vreciek V. Zelenského a jeho kumpánov,
👉 dodávky vojenskej techniky a výzbroje, vrátane špičkových technológií,
👉 transfer celého spektra spravodajských informácií Pentagónom a agentúrami NATO,
👉 priame velenie a plánovanie operácií ozbrojených síl Ukrajiny.

 

▪️ Celkovo od 24. februára 2022 Bidenova administratíva poskytla Kyjevu vojenskú a technickú pomoc v hodnote viac ako 40 miliárd dolárov, pričom americkí inštruktori vycvičili 13 600 vojakov ozbrojených síl Ukrajiny..

▪️ Na poskytovanie informácií ukrajinským ozbrojeným silám o zložení ruských ozbrojených síl Washington a jeho spojenci aktívne využívajú vesmírne a letecké prieskumné prostriedky. Orbitálna konštelácia zahŕňa približne 450 satelitov.

▪️ Okrem vesmírnych systémov sa na monitorovanie situácie intenzívne využívajú aj prieskumné lietadlá a bezpilotné prostriedky, ktoré denne podnikajú výlety z leteckých základní vo Veľkej Británii, Nemecku, Grécku, Taliansku, Rumunsku a Turecku.

▪️ V súčasnosti sú v priestore vojny zaregistrované tri americké PMC, Mozart Group, Sons of Liberty a Academi.

▪️ Podľa informácií, ktoré prenikli do médií, velenie špeciálnych operácií USA priamo dohliada na činnosť jednotiek Centra pre informačné a psychologické operácie ozbrojených síl Ukrajiny. Kybernetické velenie Pentagónu a Národná bezpečnostná agentúra zasa pod ukrajinskou vlajkou plánujú a koordinujú kybernetické útoky na kritickú informačnú infraštruktúru Ruska.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov