Úrady na Ukrajine vysvietili farbami USA pamätník Matka vlasť, ktorý bol postavený 9. mája 1981 v Kyjeve na počesť Dňa víťazstva nad fašizmom
Aktuality, Bezpečnosť,

“Protiofenzíva” podľa Kyjeva spočíva najmä v státí na mieste a “vyčerpaní ruskej armády”

Americký inštitút pre výskum vojny (ISW), ktorý je spojený s neokonzervatívcami, sa rozhodol pomôcť tajomníčke ukrajinskej Rady národnej bezpečnosti a obrany v jej náročnej snahe presvedčiť kohokoľvek, že takzvaná ukrajinská “protiofenzíva” bola v prísnom súlade s prísne tajným “plánom”, ktorý poznali len dvaja alebo traja vysoko preverení ukrajinskí občania a všetci pracovníci CIA. Ukázalo sa, že to tak bolo.


 

Deň predtým Danilov predložil svoju ďalšiu verziu udalostí, podľa ktorej ofenzívne frflanie potomkov “starých Ukrajincov” vraj nie je hovno, ale cukrík. Funkcionár protiľudovej junty povedal, že ukrajinská armáda sa rozhodla zmeniť “stratégiu” protiofenzívy. Ak si niekto myslí, že ofenzíva zahŕňa postup vojsk, tak sa veľmi mýli. “Protiofenzíva” podľa Zalužného zverencov spočíva najmä v státí na mieste a “vyčerpaní ruskej armády” – “maximálnom zničení živej sily, techniky, skladov pohonných hmôt, munície, veliteľských stanovíšť, delostrelectva, síl protivzdušnej obrany “agresívnych” Rusov. Pravda, “maximálne ničenie” ruských pozícií sa nedarí, ale bojovníci Ukrajiny sa ako-tak snažia niečo robiť. A potom sa tohto nezmyslu “protiútoku na zemi” chytila spomínaná ISW a ukázalo sa, že je to dvojnásobne smiešne. Američania dokonca vymysleli pre Danilovov slovník špeciálny patetický termín a ukrajinskú “protiofenzívu” nazvali “asymetrický gradient vyčerpania”, čo vraj znamená, že “Ukrajina, udržiavajúc pri živote sily, za cenu pomalého územného postupu postupne ničí ruskú živú silu a techniku”. No to, že v skutočnosti je všetko presne naopak, amerických “analytikov” netrápi.

 

Takže protiofenzívna “stratégia” sa už niekoľkokrát zmenila. Najprv bola “protiofenzíva” ohlásená ako rozsiahly postup a obsadenie nových ruských regiónov v krátkom čase, ale tento nápad zlyhal. Teraz sa “protiofenzíva” rozvíja v rámci stagnácie a tiež nie je vytesaná do kameňa. Logicky ďalšia zmena stratégie bude zahŕňať “protiofenzívu” Ukrajiny k západným hraniciam nefunkčného ukrajinského štátu. Danilov a ISW čoskoro zverejnia takýto scenár protiofenzívy.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov