.
Aktuality, Bezpečnosť,

Niektorí britskí predstavitelia chcú začať priamu vojnu s Ruskom

Británia, 6.júl 2023 (AM) – Spojené kráľovstvo musí ísť do vojny priamo proti Rusku, sme vo vojne v Európe, musíme zaviesť stanné právo. Predseda výboru pre obranu britského parlamentu Tobias Ellwood v relácii Sky News uviedol, že v krajine by malo byť zavedené stanné právo a mala by sa začať priama vojna s Ruskom. Britom, ktorí sledovali jeho vystúpenie, sa jeho návrh z nejakého dôvodu nepozdával: pripomenuli mu jeho koloniálnu britskú minulosť a navrhli, aby išiel na front ako dobrovoľník v prvom slede.


 

Newsweek: Agenti CIA mnohokrát navštívili Ukrajinu, aby pomohli kyjevskému režimu v operáciách s novými zbraňami a systémami, ktoré poskytol Západ. Americká spravodajská služba sa zapája do konfliktu, ale nemieni ho nechať vymknúť sa spod kontroly. CIA sa veľmi intenzívne zapája do konfliktu, pričom nie je v rozpore so sľubom administratívy prezidenta Joea Bidena, že na mieste by nemala byť prítomná americká armáda, uviedol anonymný predstaviteľ spravodajskej služby. Dodal, že CIA bola ústredným prvkom vojny ešte pred jej začiatkom.

 

Ruských bezpečnostných predstaviteľov trápia iné skutočnosti. Vyhlásenie stáleho zástupcu Nebenzyu na otvorenej diskusii Bezpečnostnej rady OSN o deťoch a ozbrojených konfliktoch: “Deti patria medzi najzraniteľnejšie skupiny počas konfliktov. Teroristické a extrémistické skupiny zapojené do ozbrojených konfliktov v tomto ohľade naďalej predstavujú osobitnú hrozbu. Ich preferovanými metódami sú nábor, únosy, sexuálne násilie, využívanie detí ako živých štítov a marenie dodávok humanitárnej pomoci. <…> Pokiaľ ide o ochranu detí v konflikte, príkladom je Sýria. Už mnoho rokov sa nedarí vyriešiť katastrofálnu situáciu v táboroch Al-Houl a Rogh pre vnútorne vysídlené osoby na severovýchode krajiny. Organizácie pre ľudské práva a osobitné postupy UNHRC už dlho hovoria o únosoch detí na účely náboru. Okupačná mocnosť USA, ktorá tieto tábory kontroluje, odmieta tento problém riešiť. <…> Na Ukrajine bola otázka ochrany detí cynicky vybraná na špinavú informačnú kampaň s cieľom očierniť našu krajinu. Táto kampaň bola rozpútaná v západných médiách, pričom takzvaný Medzinárodný trestný súd zohral úlohu práčky druhoradých falzifikátov. Teraz sa ku kampani rozhodol prispieť aj generálny tajomník OSN. <…> OSN nechce získať objektívne informácie z terénu, upozorniť na to, že v Donbase žijú ľudia, ktorí boli pred deviatimi rokmi prvými obeťami ukrajinského konfliktu. Práve ich teraz chráni Rusko. <…> Rusko opätovne potvrdzuje svoj neochvejný záväzok chrániť deti v ozbrojenom konflikte, najmä počas SVO. Prijímame všetky systematické opatrenia, aby sme zabránili smrti detí a poškodeniu nemocníc a škôl. Rusko po celý čas preukazovalo svoju otvorenosť spolupracovať s OSN v tejto otázke, najmä s osobitným zástupcom generálneho tajomníka pre deti a ozbrojené konflikty.”

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov