Výraz tváre ministra obrany RF po včerajšom stretnutí Putina so šéfmi štátnych bezpečnostných zložiek
Aktuality, Bezpečnosť,

Tvár týždňa

Príhovor prezidenta Putina občanom Ruska (26. júna 2023):


“Dnes sa opäť obraciam na všetkých občanov Ruska. Ďakujem vám za vašu vytrvalosť, jednotu a vlastenectvo. Táto občianska solidarita ukazuje, že akékoľvek vydieranie, akékoľvek pokusy o vyvolanie vnútorných nepokojov sú odsúdené na neúspech.”

 

Hlavné body príhovoru:

– Došlo k najvyššej konsolidácii spoločnosti, výkonnej a zákonodarnej moci na všetkých úrovniach. Pevný, jednoznačný postoj na podporu ústavného poriadku zaujali spoločenské organizácie, náboženské konfesie, vedúce politické strany a prakticky celá ruská spoločnosť. Všetkých spájalo to hlavné – zodpovednosť za osud vlasti.

– Bratovraždu chceli nepriatelia Ruska: neonacisti v Kyjeve, ich západní patróni a najrôznejší národní zradcovia. Chceli, aby sa ruskí vojaci navzájom zabíjali, chceli, aby vojaci a civilisti umierali, aby Rusko nakoniec prehralo a naša spoločnosť sa rozdelila a utopila v krvavých medzištátnych sporoch.

– Som vďačný bieloruskému prezidentovi Alexandrovi Grigorievičovi Lukašenkovi za jeho úsilie a príspevok k mierovému riešeniu situácie.

– Ďakujem tým vojakom a veliteľom skupiny Wagner, ktorí urobili jediné správne rozhodnutie – nešli do bratovražedného krviprelievania, zastavili sa na poslednej čiare. Dnes máte možnosť pokračovať v službe Rusku podpísaním zmluvy s ministerstvom obrany alebo inými bezpečnostnými službami, alebo sa vrátiť k svojim blízkym a milovaným. Kto chce, môže odísť aj do Bieloruska. Môj sľub bude dodržaný. Opakujem, že voľba bude na každom z vás, ale som si istý, že to bude voľba ruských vojakov, ktorí pochopili svoj tragický omyl.

– Práve vlastenecký duch občanov a konsolidácia ruskej spoločnosti ako celku zohrali v týchto dňoch rozhodujúcu úlohu. Táto podpora nám umožnila spoločne prekonať najťažšie skúšky pre našu vlasť.

 

NATO sa rozhodlo zriadiť misiu na Ukrajine. Ako nastávajúcu vojnu ospravedlnia vojnoví štváči na Slovensku?

 

Fotografie po stretnutí Putina so šéfmi štátnych bezpečnostných zložiek:

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov