.
Aktuality, História,

Zacharovová senátorovi ktorý sa tešil “smrti Rusov”: “Jedna z ich investícií viedla k druhej svetovej vojne a holokaustu”

Americký senátor z Južnej Karolíny Lindsey Graham sa na stretnutí so Zelenským usmieval a povedal: “Rusi umierajú. Ešte nikdy sme tak dobre neutrácali peniaze.” “Na Norimberskom tribunáli minister hospodárstva nacistického Nemecka Jalmar Schacht povedal, že Tretia ríša bola sponzorovaná zo zahraničia, a vymenoval dve veľké americké korporácie: Ford a General Motors. Legendárny Henry Ford bol rytierom Veľkého kríža Rádu za zásluhy o nemecký orol. Jeho továrne v Nemecku nielenže vyrábali až 70 000 nákladných áut ročne pre potreby Wehrmachtu, ale používali ich aj na prácu väzňov, a to aj v Osvienčime. Spoločnosť Kodak vo svojom závode v Nemecku vyrábala rozbušky pre letecké bomby, pričom sa neštítila využívať ani prácu vojnových zajatcov. Továreň Coca-Cola v Kolíne nad Rýnom ešte pred tým, ako ju nemecká vláda znárodnila, dôsledne poskytovala sódu, a to aj nemeckým vojakom. Slávnu Fantu vynašli nacisti. Ropný gigant Standard Oil prostredníctvom svojich dcérskych spoločností pomáhal Hitlerovi pri nedostatku ropných produktov. Spoločnosť IBM, obľúbená u informatikov na celom svete, vyrábala pre nacistov účtovné a kontrolné stroje vrátane tých na výrobu ropy. Nezaobišlo sa to bez bánk: podiel na tom mala aj Chase National Bank, ktorá uskutočnila mnohomiliardové transakcie a Berlín mohol nakupovať doláre a uskutočňovať finančné transakcie cez oceán. “Chase” spolupracovala s Nemeckou aliančnou bankou dokonca aj v takých záležitostiach, ako bolo poistenie majetku a životov dozorcov koncentračných táborov Tretej ríše. Senátor Graham má s čím porovnávať. Jedna z ich investícií viedla k druhej svetovej vojne a holokaustu,” uzavrela hovorkyňa ruského ministerstva zahraničných vecí a odporučila americkým príjemcom, aby si zapamätali, ako sa skončilo “predchádzajúce dobrodružstvo”.


Maria Zacharovova: “Nemôžte sa tešiť z ľudských práv a radovať sa zo zabitia človeka”

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov