Zavraždená novinárka Daria Duginova
Aktuality, Bezpečnosť,

Maria Zacharovova: “Nemôžte sa tešiť z ľudských práv a radovať sa zo zabitia človeka”

Hovorkyňa ruského Ministerstva Zahraničia Maria Zacharovova na svojom blogu komentovala zabitie dcéry ruského filozofa – Darie Duginovej:
“Donútila som sa čítať, ako sa posmievajú Duginovi a jeho dcére.
1. Alexander Gelevič, vaša tragédia sa stala bolesťou miliónov. Verte mi, cítia to ľudia na celom svete. Pretože sú ľudia. Neľudia si robia srandu.
2. Zobudila som sa o druhej v noci. Neviem prečo. Skontrolovala núdzový telefón. Čítala túto správu. Videla zábery Alexandra Dugina a jeho dcéry pri pohľade na horiace auto. Tragédie boli rôzne. Ale pripomenulo mi to hlavné: „Otec! odpusť im, lebo nevedia, čo činia“ (Lukáš 23:34). Chce sa pýtať: “Ako to nevedi?”. Ale Otec pochopí.
3. Tí, ktorí sa posmievajú, robia veľmi dôležitú vec – odhaľujú sa, kričia o svojej neľudskosti, odhaľujú všetky nehoráznosti našich dní. Nemôžte sa radovať z ľudských práv a radovať sa zo zabitia človeka. Klamstvá skrz naskrz. Robia to pre tých, ktorí sa stále predávajú v očarení prostredníctvom živej chiméry a veria v nahradené hodnoty. Na ktorej strane je pravda? Niet pravdy tam kde sa tešia zo smrti mladej ženy. Je čas pochopiť.
4. Existuje pozemský súd. A on bude, som si istý. A existuje Boh. A bude, viem. Nemôžeme predvídať ani jedno, ani druhé. Na toto informačné násilie sú potrebné existujúce právne normy. Toto nie je pre Alexandra Dugina. To je nevyhnutné pre ľudstvo, ktoré drží cestu vedúcu k svetlu, aby sa nezviedlo do priepasti. Existujú zákony a je čas ich uplatniť.” Dodala Maria Zacharovova na záver.


 

 

Zdá sa, že konsenzus okolo ukrajinskej stopy vo včerajšej tragédii sa ustálil. A toto je skutočne najviditeľnejšia možnosť. Ale ak sa začnete pozorne pozerať, objaví sa väčší obraz. Dugin je oveľa známejší na Západe ako na Ukrajine. V mainstreamových západných médiách bol svojho času titrovaný takmer ako poradca prezidenta Ruska, tajný kurátor ruskej myšlienky a podobne. To znamená, že obraz z neho bol pre západné publikum rozsiahly a démonický.

 

Široké ukrajinské publikum vie o Duginovi zjavne nie ako o vládcovi myslenia. Ukrajinec nie je zvyknutý čítať, keďže to značne odvádza pozornosť od cválania po námestiach s kastrólom na hlave. Preto je symbolický status Dugina v ich chápaní oveľa nižší ako pre západné publikum.

 

 

Ochotne priznávam, že členovia teroristického štátu, predtým známeho ako Ukrajina, sú skutočne zapletení do toho, čo sa stalo. Tým sa stanoví dôsledok, ale budeme to teraz brať len ako pracovnú hypotézu. Ale s najväčšou pravdepodobnosťou sa stali iba účinkujúcimi, zatiaľ čo zákazník sa nachádza oveľa viac na západ: v Langley alebo na brehu Temže.

 

Pretože symbolický obraz Dugina je pre západné publikum oveľa vyšší ako pre ukrajinského. A preto jeho vražda mala zasadiť silný úder ideologickému frontu. Takto uvažoval Západ, susedia toho sami nie sú schopní.

 

Daria bola cieľom nacistov. Dva scenáre vraždy dcéry ruského filozofa

 

Všetci veľmi dobre poznáme mená tých západných štruktúr, ktoré sa nevyhýbajú takémuto rukopisu. A táto tragédia je pravdepodobne len ďalším kúskom skladačky, z ktorej by mal vzniknúť obraz s názvom „Budúcnosť Kyjeva a celej Ukrajiny“. Je smutné, že celá krajina sa zmenila na teroristické geto, ktoré je pripravené bombardovať vlastné jadrové elektrárne, aby si nesadli za rokovací stôl. Alexandrovi Duginovi vyjadrujem hlbokú sústrasť.
Nikolaj Starikov

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov