.
Aktuality, História,

Andrej Fursov: Dobrý život sa skončil, čo je pre Nemca smrť, je pre Američana záchranou

Prvou významnou udalosťou roku 2022 bolo online zverejnenie “zhrnutia” výskumnej správy RAND Corporation pre hlavné americké spravodajské agentúry. Zhrnutie dokumentu s názvom “Oslabenie Nemecka, záchrana USA” znelo v tézach takto. Po prvé. Ekonomika USA v súčasnom stave nemôže fungovať bez vonkajších finančných a materiálnych zdrojov. Táto nemohúcnosť okrem iného hrozí volebnou porážkou demokratov. Jediným zdrojom je EÚ, kameňom úrazu je Nemecko.


 

Po druhé. Zvýšený tok zdrojov, predovšetkým kapitálu z Európy do Spojených štátov, možno očakávať len vtedy, ak sa Nemecko ocitne v hospodárskej kríze. Keďže jeho hospodárstvo závisí od neobmedzeného prístupu k ruským energetickým zdrojom, krízu možno vyvolať tým, že ho o prístup k týmto zdrojom pripravíme.

 

Po tretie. Jediný reálny spôsob, ako zaručiť odmietnutie ruskej energie zo strany Nemecka, je zapojiť obe strany do konfrontácie. Ďalej citujem. “Naše ďalšie kroky (naše sú americké) v tejto krajine (hádajte ktorej) nevyhnutne povedú k reakcii Ruska. Masívny tlak na neuznané republiky Rusi nielenže nebudú môcť nechať bez odozvy, ale môžu byť vyhlásení za vinníka a uvaliť na nich celý balík sankcií. Putin by potom mohol odpovedať zavedením protisankcií. Predovšetkým na dodávky energie do Európy. Škody pre krajiny EÚ budú porovnateľné so škodami pre Rusko a pre Nemecko budú ešte väčšie.

 

Po štvrté. Predpokladom toho, aby sa Nemecko dostalo do pasce, je vedúca úloha Strany zelených a zelenej ideológie v Nemecku a v celej Európe. Tento dokument RAND definuje nemeckých zelených ako extrémne dogmatické a fanatické hnutie. A ich lídrov, Baerbockovú a Habeka, ako mimoriadne slabých profesionálne i osobnostne, neschopných priznať si svoje chyby a napraviť ich.

 

A napokon piaty bod. Realizácia plánu na oslabenie Nemecka umožní USA vyhnúť sa kríze a odkloniť kapitálové toky z Európy do USA už v strednodobom horizonte, teda o 4 až 5 rokov. Prvých niekoľko dní po tom, ako sa tento dokument objavil, sa hovorilo o tom, že ide o podvrh, falzifikát. To však rýchlo utíchlo. Žiadne oficiálne popretie, ale vo všeobecnosti si myslím, že je správne odpovedať na tento typ rečí o dokumente RAND spôsobom Herberta Wellsa. Čo tým myslím? Herberta Wellsa sa raz opýtali: “Sú Protokoly sionských mudrcov pravý dokument alebo falzifikát?” Wells odpovedal: “Áno, koho to zaujíma? Vyšlo to tak, ako to vyšlo.”

 

Tak je to aj v tomto prípade: Vyšlo to tak, ako je to napísané. Za prvých 8 mesiacov roku 2022 klesla priemyselná výroba v Nemecku o 1,8 % v dôsledku sankcií voči Rusku. Výroba chemického a farmaceutického sektora závislého od plynu klesla o 10,7 %. Denník The Wall Street Journal 21.-22. septembra zaznamenal masovú migráciu veľkých nemeckých podnikov do USA. To znamená, že sa začal proces deindustrializácie Európy.

 

A je veľmi zaujímavé, že 30. septembra v časopise “The Spectator” (Anglicko) ešte pred výbuchom plynovodu “Nord Stream” istý Pilkenton uverejnil článok “Pád Európy do deindustrializácie. Útok na plynovod Nord Stream urýchli protekcionizmus a deindustrializáciu Európy”. To znamená, že inými slovami, celá táto provokatívna schéma, ktorá viedla k súčasnej konfrontácii, je programom “niekoľkých guliek v diere”.  Jedným z cieľov je oslabiť Rusko, vytvoriť mu problémy.

 

Druhým cieľom je zničiť hospodárstvo Nemecka, odčerpať finančné prostriedky do USA a nakoniec premeniť EÚ na poloperifériu. To znamená, že Anglosasi vytláčajú EÚ z jadra kapitalistického systému. Teda z miesta, ktoré kontinentálna Európa, západná Európa, zaujímala od konca 19. storočia. Teda viac ako 100 rokov. A to stačí, dobrý život sa skončil. Všetky udalosti v blízkosti našich hraníc teraz pracujú aj na oslabení EÚ. Mimochodom, je to aj v našom záujme: EÚ ako celok nepotrebujeme. Je lepšie, keď máme vzťahy s jednotlivými krajinami.

 

Andrej Fursov: Najväčší rozkol v dejinách ľudstva

 

Okrem toho si musíme uvedomiť, že silné Rusko a zjednotená Európa sú v protifáze. Fiodor Ivanovič Tjutčev raz povedal, že “po ríši Petra Veľkého v Rusku už nie je možná ríša Karola Veľkého v Európe”. To znamená, že zjednotenie Európy s Ruskou ríšou je nemožné. V skutočnosti, ak si spomenieme na pokusy o vytvorenie zjednotenej Európy zo strany Napoleona, Viliama II. a Hitlera – všetky boli porazené Ruskom alebo Sovietskym zväzom v pozemnej vojne. V tomto ohľade boli záujmy Británie a historického Ruska rovnaké.

 

Británia a Rusko boli okrajovými štátmi a v záujme oboch bolo zabrániť zjednoteniu Európy. Ďalšia vec je, že spojenectvo s Nemcami bolo v záujme Ruska. Nemci však tomuto spojenectvu neboli naklonení. Vždy mali – Viliam II. aj Hitler – komplex menejcennosti vo vzťahu k Británii. V skutočnosti chceli byť s Britmi priatelia. A Briti sa s nimi naozaj nechceli priateliť. Navyše, ako raz v 40. rokoch poznamenal Churchill: “Briti nie sú vo vojne s Hitlerom, ba ani s národným socializmom, ale s nemeckým duchom, aby ho dorazili, aby sa znovu neobrodil.

 

Bruegel : “Šialená Gréta”

 

Ale tu, keď sa pozriete na postavy, ktoré boli alebo sú v Nemecku pri moci: Merkelová, Baerbocková, Habek, Scholz – to je to, čo nazývajú Bohom stvorené a oplakané. Toto je príklad zlomeného a zničeného nemeckého ducha. Vo všeobecnosti mi besnenie “zelených” v Nemecku čiastočne pripomína besnenie nacistické. Ale iba ak nacistom išlo o čistotu rasy, zelení konajú v mene čistoty prírody. A tak Baerbockovci, Habekovci a iní príslušníci rádu šialených Grét (pripomínam, že Bruegel starší mal obraz s názvom “Šialená Gréta”, takmer predchodca Thunbergovej) – títo ľudia sú jednoducho posadnutí! A mimochodom, existuje časť obyvateľstva, pre ktorú je Baerbocková veľmi vážená. My si z nej robíme žarty, ale v skutočnosti ju veľa ľudí v Nemecku berie ako bojovníčku za čistotu prírody pred človekom, vyrástla už celá generácia (teraz majú plus mínus 30 rokov), pre ktorú je veľmi vážena. Až tak veľmi, že nevylučujem, že v dohľadnej dobe dôjde k nejakej sabotáži súvisiacej s ekologickým povedomím. “Zelený fašizmus” alebo “zelený eko-extrémizmus” má v EÚ dosť širokú základňu.

Andrej Fursov

*Podporte nás: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

*FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál. Pre viac príspevkov odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Vďaka za Vašu pomoc 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov