Autonómne odpaľovacie zariadenie mobilného pozemného raketového komplexu Jars. Snímka RIA Novosti.
Aktuality, Pozemná technika,

Rusko vyvíja nový typ vojenskej operácie s použitím jadrových zbraní

Ide o operáciu s využitím jadrových zbraní, hovorí sa v článku armádneho časopisu “Vojennaja mysľ“. Jeho spoluautori, zástupca veliteľa Raketových vojsk strategického určenia generál Igor Fazletdinov a plukovník vo výslužbe V. Lumpov, v ňom tvrdia, že Washington postupne stráca vo svete pozíciu lídra a viní z toho Moskvu. No a kvôli tomu je jeho vojensko-politické správanie čoraz agresívnejšie. Aj na základe toho autori predpokladajú, že USA podľa všetkého plánujú uskutočniť (globálnu) „Strategickú mnohovrstvovú operáciu“.


 

 

Článok konkretizuje, že Pentagon chce nasadiť Rusku prekvapivý globálny úder, ktorý mu okamžite zničí 65-70 % strategických jadrových síl a ostatné, aj tie odpálené, potom zneutralizuje americká globálna PRO. Na dorazenie Kremľa by potom stačil minimálny jadrový úder.
Čo s tým robiť?

 

Topol-M

 

 

„Ruskí špecialisti na agresívny úmysel Pentagonu zničiť Rusko strategickou mnohovrstvovou operáciou, aktívne rozpracúvajú svoju odpoveď. Bude ňou perspektívna forma strategického nasadenia ozbrojených síl: operácia strategického zadržiavania,“ hovorí sa v článku.
Na dosiahnutie prioritných strategických cieľov na rozdrvenie amerického agresora takýto druh operácií „predpokladá nasadenie moderných strategických útočných i obranných, jadrových i konvenčných zbraní, skonštruovaných podľa najmodernejších vojenských technológií”, tvrdia vojaci.

 

Medzi cieľmi ruskej operácie strategických síl zadržiavania „Vojennaja mysľ“ spomína konvenčné odrazenie prekvapivého globálneho útoku USA a NATO, aby sa zamedzilo vysokým stratám. Počas takejto činnosti musí byť potlačený americký globálny systém PRO, aby bola vylúčená možnosť ničenia vo vzduchu útočiacich ruských balistických striel. Finálna etapa plánu ráta so spôsobením nenapraviteľnej škody agresorovi pomocou jadrového potenciálu.

 

Ruská protivzdušná obrana získa novú výhodu

V článku sa podtrhuje, že odvrátenie začiatku agresie zo strany Spojených štátov je možné pri dostatočne presvedčivej mu názornosti, že Moskva je schopná zabezpečiť zadržanie čo i len jednej z etáp vzdušno-vesmírnej strategickej mnohovrstvovej operácie USA a NATO.
Čiže Rusko potrebuje mať taký nevyhnutný súbor nástrojov, ktorý bude vojensko-politickému vedeniu USA presvedčivo demonštrovať nemožnosť zasadenia ruským raketovým vojskám strategického určenia príliš kritického zásahu, nespôsobilosť americkej PRO kompletne eliminovať odvetný útok proti Spojeným štátom a taktiež zaručenosť spôsobenia im nenapraviteľnej škody, vysvetľujú autori článku.
Vladimír Mikunda
*Podporte nás: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

*FB obmedzuje publikovanie našich príspevkov, odporúčame nás sledovať aj na Telegrame

 

 

 

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov