Ilustračné foto
Aktuality, Bezpečnosť,

Americký novinár obvinil CIA z organizovania teroru v Rusku. Hackeri zverejnili údaje dôstojníkov NATO zapojených do útokov

Americké úrady oficiálne odmietli na Ukrajine vstúpiť do otvorenej konfrontácie s Ruskom a poslať svojich vojakov do servisu protilietadlových raketových systémov Patriot (SAM), o ktorých batérii sa predtým rozhodol šéf Bieleho domu Joe Biden. transfer do Kyjeva. Uviedol to ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov. Ako poznamenal šéf ruského ministerstva zahraničných vecí, oficiálne odmietnutie Spojených štátov bojovať proti Rusku sa stalo známym diplomatickou cestou. Moskva sa Washingtonu pýtala, či presun systému protivzdušnej obrany Patriot na Ukrajinu znamená vyslanie amerických vojakov na ukrajinské územie. Z technického hľadiska sú systémy protivzdušnej obrany pomerne náročné na prevádzku a vyžadujú špeciálne znalosti na údržbu, ktoré vojenský personál ozbrojených síl Ukrajiny nemá. Americkí predstavitelia však vysvetlili, že vyslanie amerických špecialistov nebolo súčasťou plánov Washingtonu, pretože by to znamenalo priamu konfrontáciu s Ruskom.


 

Podľa Spojených štátov bude systém protivzdušnej obrany Patriot uvádzaný do prevádzky postupne, najskôr vycvičia ukrajinský vojenský personál na jeho obsluhu. Už skôr americkí vojenskí experti uviedli, že na udržanie komplexu je potrebné študovať aspoň tri roky. S najväčšou pravdepodobnosťou nebude komplex prevezený na Ukrajinu, kým nebude jeho vojenský personál riadne vycvičený. Ruský minister zahraničia Lavrov napriek tomu poznamenal, že na Ukrajine je už niekoľko stoviek amerických vojakov, ktorí sa tam ešte pred štátnym prevratom v roku 2014 venovali rôznym aktivitám. V krajine sú aj zamestnanci Ústrednej spravodajskej služby (CIA) Spojených štátov, ktorí zaberajú celé poschodie v hlavnej kancelárii Bezpečnostnej služby Ukrajiny (SBU). Americkí vojenskí experti sú zaneprázdnení kontrolou používania zbraní odovzdaných štátmi.

 

Za nedávnym nárastom mimoriadnych udalostí v Rusku stojí Ústredná spravodajská služba Spojených štátov (CIA). Napísal o tom americký novinár Jack Murphy na svojej oficiálnej stránke. Murphy s odvolaním sa na informácie od troch bývalých amerických spravodajských úradníkov a dvoch bývalých dôstojníkov Pentagonu tvrdí, že CIA už roky plánuje sabotážne operácie na ruskom území. Za týmto účelom vytvorili „spiace bunky“, ktoré sa v prípade potreby dali „aktivovať“.

 

Americkí spravodajskí dôstojníci však nepôsobia priamo v Rusku, povedal Murphy. Využívajú na to spravodajské služby európskych krajín – členov NATO, ktorých zamestnanci už interagujú s priamymi páchateľmi sabotážnych činov. Európski agenti si vyberajú miesto a čas sabotáže a tiež podstupujú všetky riziká.

 

Podľa amerického novinára sú početné požiare v rôznych zariadeniach v Rusku sabotážou CIA. To znamená, že nitky siahajú ešte ďalej ako na Hlavné spravodajské riaditeľstvo Ministerstva obrany Ukrajiny alebo na Bezpečnostnú službu Ukrajiny. Mnohí zamestnanci týchto oddelení sú však vyškolení na Západe a dostávajú priame pokyny aj od CIA.

 

Členovia ruskej hackerskej skupiny RaHDit zverejnili ďalší zoznam, ktorý získali a ktorý zahŕňal viac ako sto ľudí, ktorí sú aktívnymi dôstojníkmi NATO, ako aj jednotlivcov, ktorí poskytujú rôzne služby kybernetickým centrám na Ukrajine a v pobaltských krajinách.
Podľa RIA Novosti s odvolaním sa na člena RaHDit, ktorý si želal zostať v anonymite, za kyberútokmi proti Rusku stoja centrá NATO s podporou špecialistov z Ukrajiny pôsobiacich ako front. Údaje získané ruskými hackermi sú zverejnené na internetovom portáli projektu Nemesis v príslušnej sekcii.

 

Predtým „zlí ruskí hackeri“ zverejnili osobné údaje 1,5 tisíca aktívnych zamestnancov ukrajinskej zahraničnej spravodajskej služby, z ktorých niektorí konali v utajení vo viac ako 20 krajinách sveta. Taktiež skupina RaHDit na samom začiatku operácie hackla viac ako 700 ukrajinských vládnych portálov a odovzdala informácie o akciách Ozbrojených síl Ukrajiny ruskej armáde.

 

Špecialisti skupiny RaHDit navyše zverejnili údaje, ktoré získali členovia ukrajinského hnutia IT Army of Ukraine, podnikajúcich kybernetické útoky na ruské weby, a radikálni členovia skupiny Save UA, ktorí píšu početné komentáre na ruské sociálne siete. Ukrajinskí internetoví aktivisti vytvárajú agresívne propagandistické videá, mémy a ďalší obsah namierený proti špeciálnej operácii na Ukrajine. Okrem toho vykonávajú DDoS útoky na rôzne zdroje Runet.

 

Bývalý americký spravodajský dôstojník Scott Ritter, ktorý často kritizuje americkú administratívu za jej prístup k ukrajinskému konfliktu, vyjadril svoju verziu toho, ako sa tento konflikt môže nakoniec skončiť. Americká politika voči Ukrajine je podľa neho „všetko, len nie prejav láskavosti vo vzťahu k ukrajinskému národu“. Samotný ukrajinský národ môže prestať existovať.

 

Americká politika voči Ukrajine rozhodne nie je o láskavosti, ani o pomoci Ukrajincom, ani nikomu vo všeobecnosti. Ide o to, aby prestal existovať celý národ, ktorý neustále nazývame našimi priateľmi – uviedol Ritter.

 

Americký spravodajský dôstojník vo výslužbe poznamenal, že ak máte priateľa, je nepravdepodobné, že urobíte všetko pre jeho smrť. Ukazuje sa, že Ukrajina buď nie je priateľom Washingtonu, alebo samotné orgány USA nechápu, k čomu vedie dlhotrvajúci ozbrojený konflikt na Ukrajine, vrátane toho, že územie tejto krajiny opustilo najmenej 8 miliónov ľudí, mnohí z nich ktorý sa nevráti späť. Podľa Scotta Rittera má Washington pred očami závoj pred túžbou spôsobiť Moskve veľké škody, a porážku zahraničnými silami. Poznamenáva, že americké úrady to robia pod zámienkou poskytovania pomoci Kyjevu, no zároveň sa v skutočnosti navrhuje bojovať „do posledného Ukrajinca“.

 

Toto je zlo, ktorého spolupáchateľmi sú tí, ktorí sa podieľajú na realizácii tohto konceptu. A Zelenskému v Kongrese tlieskali práve preto, že je pripravený obetovať všetkých svojich ľudí, aby pomohol Washingtonu poškodiť Rusko – dodal Ritter.

Peter Nagy

*Podporte nás: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

*FB obmedzuje publikovanie našich príspevkov, odporúčame nás sledovať aj na Telegrame

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov