Ilustračné foto
Aktuality, História,

Andrej Fursov: Ako veda skrýva realitu. Deep state a jeho pôvod

Za univerzálnu sme zvyknutí považovať západnú vedu a konkrétne jej triádu ekonómia-politológia-sociológia. Má veľa úspechov, to je pravda – ale v skutočnosti pokrýva obdobie – buďme čo najštedrejší – 1750-2000, čiže 250 rokov. A ani v tomto období nepokrýva to hlavné: čo drží tento západný systém, čo je základným kameňom kapitalizmu, kapitalistického systému. A tým nie je štát ani kapitál. Teraz budem hovoriť o štruktúrach, ktoré stelesňujú základný superrozpor kapitalistického systému.


 

Kapitalizmus je ekonomicky jednotný svetový systém. Je to integrita. Komoditné reťazce nepoznajú hranice. A politicky to nie je jeden celok, je to súčet jednotlivých štátov. Prinajmenšom to tak bolo od roku 1648, od vestfálskeho mieru a prinajmenšom až doteraz. Napriek tomu, že všetko teraz praská vo švíkoch, pokrútené, škaredé, s huncútstvami, ale tento systém akosi existuje. Áno, zomrie o 20-25 rokov, možno skôr, pretože všetko sa deje rýchlejšie. Ale kým je máme tu trojitý rozpor:
Kapitál-štát.
Politika-ekonomika.
Integrita-sumárnosť.

 

Systémovo – tvorným prvkom kapitálového systému je jeho dominantná skupina. Kapitalisti, ktorí sa nie vždy zhodujú s buržoáziou. Takže trieda kapitalistov – severný Atlantik – najmä finančná buržoázia, má vždy záujem mimo svojej vlastnej krajiny. Od úplného začiatku. A na realizáciu tohto záujmu potrebuje porušovať právo svojej krajiny a právo cudzej krajiny.

 

Môže to fungovať raz alebo dvakrát. A potom vás chytia za golier a strčia do basy. To znamená, že veľká buržoázia má historickú potrebu – inak nebude môcť fungovať – má nadnárodné štruktúry. Tie :
a/ musia byť uzavreté. Nie tajné, uzavreté.
b/mali by mať niečo ako svoju vlastnú kvázi ideológiu.

 

Predpokladajme, že teraz vôbec nevieme, o aké organizácie ide. Čisto teoreticky sme vypočítali, že kapitalizmus nie je dvojica kapitál – štát, ale trojuholník. Kapitál, štát a uzavreté štruktúry nadnárodnej koordinácie a kontroly, ktoré stelesňujú integrálne a dlhodobé záujmy kapitalizmu ako systému. A obmedzujú kapitál v jeho vlastnom záujme.

 

Netrvám na tom, že nasledujúca definícia kapitalizmu je jediná, ale z nejakého dôvodu si mnohí z nás myslia, že kapitalizmus je svojvôľa kapitálu. Nič také! Kapitál existoval pred kapitalizmom a bude existovať aj po ňom, v ére digitálnych platforiem. Ale kapitalizmus je niečo iné. Správnejšie by bolo povedať, že kapitalizmus je systém, ktorý zabezpečuje neustálu akumuláciu kapitálu (v čase) a jeho expanziu (v priestore). A zároveň ju obmedzuje v jej vlastných dlhodobých a celostných záujmoch. Tým ohraničením sa javia uzavreté skupiny a štruktúry.

 

Keď buržoázia mala takúto potrebu, nemala nič po ruke. A podľa zásady „Zlepil som ho s tým čo bolo“, chytili prvú vec, ktorá im prišla pod ruku – slobodomurárske štruktúry. Slobodomurárske štruktúry existovali v 17. storočí. Oficiálne sa však verí, že boli vytvorené v roku 1717.

 

Mimochodom, v katolíckych školách v Nemecku, keď deti nastúpia do prvej triedy, učiteľ príde k tabuli a napíše: “1517, 1717, 1917.” Toto sú tri zjavenia sa Antikrista na svete. 1517 – je jasné, kto: Luther zaklincoval svoje tézy. 1717 – slobodomurárske organizácie. 1917 bola socialistická revolúcia. Žiadna politológia sa nezaoberá štúdiom týchto štruktúr.

 

Prvý moment. Slobodomurárske štruktúry. Doteraz existujú ľudia, ktorí hovoria: “Murári vládnu svetu.” Vzostupná história slobodomurárstva sa v skutočnosti skončila v polovici 19. storočia, keď všetky slobodomurárske revolúcie zvíťazili a došlo k deklarácii slobodomurárstva. Potom už slobodomurári bojovali len s Divokými lóžami. A až do polovice XIX storočia – s Karbonármi. To je všetko! Problémy vyriešené. Nové problémy sa objavili koncom 19. storočia.

 

Vo všeobecnosti treba povedať, že evolúcia uzavretých štruktúr plne koreluje s etapami vývoja kapitalistického systému. Nová etapa sa začala koncom 19. storočia. Toto nazývajú marxisti érou imperializmu. Sú potrebné nové štruktúry. V prvom rade vznikli v Nemecku – to je Geheimes Deutschland, Secret Germany. Britská odpoveď bola Rhodes-Milner Society. Potom, v povojnovom období, keď boli potrebné nové štruktúry, sa objavil nešťastný klub Bilderberg … Ale vznikli aj naozaj vážne štruktúry. Napríklad veľmi vážna štruktúra, ktorá zohrala veľkú úlohu pri zničení Sovietskeho zväzu – Le Cercle. Sú o nej len dve knihy, jedna v angličtine, jedna vo francúzštine. Lebo o Bilderbergovcoch, teraz nepíše len ten lenivý, to nie je seriózne.

 

Andrej Fursov: Zima sa blíži. Aký svet stavajú majstri svetovej hry

 

Nová etapa – nové štruktúry. Teraz nastáva nová etapa, už v súvislosti s terminálnou krízou kapitalizmu. Bude veľmi zaujímavé sledovať, aké nové štruktúry vzniknú. Aj keď teraz proces prebieha zjavne iným spôsobom. Existuje proces vzájomného prenikania, čo sa nazýva „deep power“ – inak povedané „hlbinný štát“. Výraz „hlboký štát“ je neadekvátny. Štát je formalizovaná štruktúra. Hovoríme o hlbokej moci, ktorá sa teraz spája s týmito štruktúrami.

 

Ďalej, čo iné táto veda, ktorá študuje energetické procesy v kapitalistickom systéme, nerobí. No napríklad faktor jezuitov – sledovanie. Spravodajské agentúry ako autonómny hráč. V polovici 70. rokov Huntington, ktorý by nemal byť súdený podľa hlúpej knihy „Stret civilizácií“. Napísal to zámerne – ide o konceptuálny vírus, nahodil ho, aby za ním bežali blázni. Huntington je veľmi seriózna osoba. Aby ste pochopili, aký je seriózny, pozrite si jeho knihu – 1959, “Vojak a štát.” Super! A v polovici 70. rokov napísal uzavretú správu, v ktorej ukázal, ako sa hlavné spravodajské služby Západu preorientovali zo štátu na nadnárodné korporácie a zo štátno-monopolnej buržoázie na korporatokraciu.

 

Andrej Fursov: Pozrime sa na program 68. stretnutia skupiny Bilderberg

 

Máme tu kriminalitu. Kriminalitou sa u nás zaoberajú kriminalisti, ale nie špecialisti na kapitalistický systém. Hoci existujú dve francúzske knihy “Capitalisme criminel”. Veľmi dobre ukazujú, že 50 % bánk v kapitalistickom svete existuje prostredníctvom prania špinavých peňazí. A toto je realita, ktorú treba pochopiť, a preto ju treba študovať. Dôverovať profesorsko-profánnej vede, ktorá neposkytuje poznatky o skutočnom svete, je teraz nebezpečnejšie ako kedykoľvek predtým.

Andrej Fursov

*Podporte nás: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

*FB obmedzuje publikovanie našich príspevkov, odporúčame nás sledovať aj na Telegrame

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov