Ilustračné foto
Aktuality, Bezpečnosť,

Bývalý analytik CIA navrhol prinútiť Kyjev rokovať s Moskvou. Prehľad vojenskej operácie na Ukrajine

Bývalý analytik CIA sa vyslovil za prinútenie kyjevského režimu k rokovaniam s Ruskom. Hovoríme o vyjadrení Freda Fleitza, ktoré uviedol v rozhovore pre Newsmax.


 

Podľa bývalého analytika CIA je potrebné, aby Ukrajina súhlasila s rozhovormi s Moskvou. Na to podľa Fleitza stačí dať zo strany Washingtonu len jednu podmienku. Touto podmienkou je ďalší prísun zbraní a iná pomoc. Bývalý zamestnanec americkej Ústrednej spravodajskej služby sa domnieva, že ak budete bez akýchkoľvek podmienok pokračovať v poskytovaní vojenskej pomoci Kyjevu, môžete vyčerpať americký arzenál. Flutz poznamenáva, že americké zbrane môžu byť potrebné kvôli vysokému riziku ozbrojeného konfliktu medzi Čínou a Taiwanom. Washington, ako bolo poznamenané, sa môže ocitnúť v takej situácii, že v prípade vojny medzi Taiwanom a ČĽR jednoducho nebude mať čo pomôcť svojmu spojencovi Tchaj-pej vo vojensko-technickom pláne.

 

Ukazuje sa, že prinútenie Ukrajiny rokovať s Moskvou v Spojených štátoch sa berie výlučne s ohľadom na ďalšie dodávky zbraní. Ak americký vojensko-priemyselný komplex začne narážať na hranice svojich možností a arzenály sa vyprázdnia, nasleduje rétorika o istom oddychu v otázke nových dodávok zbraní pre Ozbrojené sily Ukrajiny.

 

 

Ozbrojené sily Ruskej federácie pokračujú vo vedení špeciálnej vojenskej operácie, o jej priebehu informoval generálporučík Igor Konašenkov:
Vysoko presný útok ruských leteckých síl v meste Záporožie na obranný podnik „Motor Sič“ zničil dielňu na montáž motorov pre lietadlá ukrajinských vzdušných síl.

 

V kupjanskom smere Ozbrojené sily Ukrajiny žiadne akcie nepodnikli. Koncentrácie kyjevského kontingentu zasiahla delostrelecká paľba a systémy ťažkých plameňometov pri obciach Tabajevka, Kislovka a Berestovoje v Charkovskej oblasti a Novoseľovskoje v Luganskej ľudovej republike. V tomto smere bolo zlikvidovaných viac ako 20 ukrajinských vojakov, jeden obrnený transportér a dva pickupy.

 

 

V krasno-limanskom smere sa viedla preventívna delostrelecká paľba na postupujúce kolóny Ozbrojených síl Ukrajiny. Kyjev sa pokúsil zaútočiť silami troch rotných taktických skupín v smere na obce Makejevka, Červonopopovka a Kremennaja v Luhanskej ľudovej republiky, útoky boli zmarené. Kyjev sa okrem toho neúspešne pokúsil o útok síl rotnej taktickej skupiny na ruské jednotky v smere na obec Kolomyjčicha v Luganskej ľudovej republike. V dôsledku delostreleckej paľby boli jednotky Ozbrojených síl Ukrajiny zastavené a zahnané späť na pôvodné pozície. Len za deň bolo v krasno-limanskom smere zničených viac ako 30 ukrajinských vojakov a žoldnierov, tri bojové obrnené vozidlá a päť nákladných áut.

 

V južnodoneckom smere v dôsledku paľby a rozhodných akcií útočných skupín, pokusy Ozbrojených síl Ukrajiny o protiútok na pozície ruských jednotiek v smere na obce Slavnoje, Pavlovka, Rovnopoľ a Vremjovka boli zmarené. Straty v tomto smere predstavovali 50 zabitých a zranených ukrajinských vojakov. Zničené boli dva MT-LB, dve obrnené vozidlá a tri pickupy.

 

Operačno-taktické a armádne letectvo, raketové sily a delostrelectvo zasiahli veliteľské stanovište Ozbrojených síl Ukrajiny pri obci Vesjoloje v Chersonskej oblasti, ako aj 62 delostreleckých jednotiek v palebných postaveniach, živú silu a vojenskú techniku ​​v 153 miestach.

 

Pri meste Kramatorsk v Doneckej ľudovej republike zničili vysoko presné rakety ruských vzdušných a kozmických síl dva americké raketové systémy HIMARS.

 

Počas protibatériového boja bol pri obciach Volčansk a Gatišče v Charkovskej oblasti zničený delostrelecký prápor 40. delostreleckej brigády Ozbrojených síl Ukrajiny, ktorý ostreľoval obytné štvrte v Belgorodskej oblasti. Boli zničené štyri americké húfnice M777 a viac ako desať ukrajinských vojakov.

 

Počas dňa systémy protivzdušnej obrany zostrelili šesť bezpilotných lietadiel v oblastiach Velikaja Lepeticha v Chersonskej oblasti, Oľginka, Komsomoľskoje a Novotroickoje v Doneckej ľudovej republike, ako aj dve rakety viacnásobného raketového systému „Oľcha“ pri obci Guseľskoje v Doneckej ľudovej republike.

 

Celkovo bolo od začiatku špeciálnej vojenskej operácie zničených 333 lietadiel, 177 vrtuľníkov, 2538 bezpilotných lietadiel, 388 protilietadlových raketových systémov, 6729 tankov a iných obrnených bojových vozidiel, 899 raketometov, 3604 poľných diel a mínometov, ako aj 7293 špeciálnych vojenských vozidiel.

 

Kyjevský režim neprestáva s provokáciami, ktoré hrozia katastrofou v Jadrovej elektrárni Záporožie. Počas 19. novembra delostrelectvo Ozbrojených síl Ukrajiny vypálilo na územie jadrovej elektrárne 11 delostreleckých projektilo veľkého kalibru. Ráno 20. novembra ukrajinské jednotky dvakrát strieľali na územie jadrovej elektrárne.

 

Od 09:15 do 09:45 bolo vypálených 12 delostreleckých projektilov veľkého kalibru. Osem z nich vybuchlo medzi piatou energetickou jednotkou a špeciálnou budovou č. 2, tri dopadli medzi štvrtý a piaty energetický blok a jedna zasiahla strechu špeciálnej budovy č.2. Od 10:00 do 10:10 boli na elektrické vedenie, ktoré napája elektráreň, vypálené ďalšie dva náboje.

 

Streľba bola vykonaná z obce Marganec v Dnepropetrovskej oblasti, ktorú kontrolujú Ozbrojené sily Ukrajiny. Palebná sila nepriateľa bola potlačená spätnou paľbou ruských delostreleckých jednotiek.

 

Radiačná situácia v areáli jadrovej elektrárne zostáva normálna. Následky škôd v dôsledku delostreleckého ostreľovania Ozbrojenými silami Ukrajiny objasnia po preskúmaní územia stanice experti MAAE a Rosatomu.

 

Prehľad úderov a vzájomného ostreľovania v noci z 20. na 21. novembra 2022:
▪️V Charkovskej oblasti zasiahlo ruské delostrelectvo ciele v pohraničnej oblasti Ambarny, ako aj Bočkovo, Veterinárne, Ogurcovo a Starica.
▪️Na Starobelskom smere zaútočili ruské ozbrojené sily na nepriateľské pozície v Kupjansku, Krachmalnom, Tabajevke, Makeevke, Nevskom a Ševčenkove.
▪️Na Bachmutskom (Artemovskom) smere ruské raketové jednotky a delostrelectvo rozpracovali pozície v Bachmute, Bachmutskom, Verchnekamenskom, Belogorovke, Kleščeevke, Ozerjanovke a Soledare.
▪️V Luganskej ľudovej republike zaútočili ozbrojené sily Ukrajiny na civilnú infraštruktúru v Alčevsku.
▪️Na Doneckom smere boli ozbrojené sily RF zasiahnuté nahromadením nepriateľskej živej sily a techniky v Maryinke, Krasnogorovke a Pervomajskom. Ukrajinské formácie opäť ostreľovali Doneck, Makiivku a Novoselovku.
▪️Na Južnodoneckom smere pôsobili ruské sily na cieľoch v Ugledare, Bogoyavlenke, Prechistovke a Novomichajlovke.
▪️V Záporožskom regióne zaútočili ruské ozbrojené sily na objekty ozbrojených síl Ukrajiny v Orekhove, Stepovoe a Zaliznychnom.
▪️V Dnepropetrovskej oblasti pôsobili ruské jednotky na Kyjevských pozíciách pri Nikopole a Marganci.
▪️V južnom sektore frontu spustili ruské ozbrojené sily niekoľko raketových útokov na pozície ukrajinskej armády na ostrove Karantinnyj v Chersone, ako aj v Klapai, Vysuntsy a Vesele.

Milan Novický

*FB obmedzuje publikovanie našich príspevkov, odporúčame nás sledovať aj na Telegrame

*Podporte nás: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov