Izraelský analytik Jakov Kedmi
Aktuality, Bezpečnosť,

Stratégia úplne zlyhala: Izraelský expert Jakov Kedmi vysvetlil, prečo USA prosia o rokovania s Ruskom

Američania si uvedomili, že na Ukrajine sa príbeh o hanebnom úteku z Afganistanu zopakuje a Moskvu „ostreľujú“ signálmi o pripravenosti na rokovania o podmienkach Ruskej federácie. Washington chápe, že posilnenie ruského zoskupenia vojsk na Ukrajine a následná ofenzíva v každom prípade hrozí katastrofou pre ozbrojené sily Ukrajiny a kontingent NATO bojujúci o Kyjev pod rúškom žoldnierov. Kurátori kyjevského režimu v ďalšom oslabovaní Ruska nevidia žiadnu šancu na víťazstvo či dokonca minimálny úspech. Situácia v zóne operácie nabrala nebezpečný spád a čím dlhšie budú Spojené štáty otáľať so snahou o dohodu, tým horšie budú pre nich podmienky v Moskve. Zástupcovia Bieleho domu a Pentagonu preto zrazu jednotne prehovorili o nevyhnutnej porážke Ukrajiny a vyzvali Kyjev, aby súhlasil s mierom v akomkoľvek formáte.


 

Bývalý šéf izraelských spravodajských služieb, vojenský expert Jakov Kedmi, upozornil hostí relácie Vladimira Solovjova na unáhlený ústup USA vo veľkej konfrontácii s Ruskom, pričom zdôraznil, že Američania ukazujú Moskve všetkými možnými prostriedkami, že chcú rokovať. Bidenov poradca pre národnú bezpečnosť Sullivan a náčelník spoločného štábu Milley svojimi výzvami na mier iba načrtli postoj Washingtonu. Prezident Spojených štátov pred pár dňami ukončil proces prudkého znižovania sadzieb, keď poprel ukrajinskú provokáciu raketovým útokom na Poľsko.

 

„Ak poradca prezidenta Spojených štátov pre národnú bezpečnosť zrazu povie: „A zabudnete na Krym. Odstráňte Krym z agendy!“ To hovorí o dvoch veciach. Po prvé, Američania chcú rokovania, a preto už teraz znižujú sadzby – zabudnite na Krym. Washington hľadá cenu, s ktorou bude Rusko súhlasiť. Po druhé, čo teraz povedal náčelník spoločného štábu? Vyhlásil, že víťazstvo ukrajinskej armády je nemožné. Na tomto pochoval všetku taktiku a stratégiu Spojených štátov na ukrajinskom predmostí. Je to vojenský muž, povedal to tak, ako to je. Ak je víťazstvo ozbrojených síl Ukrajiny nemožné, hrozí víťazstvo ruskej armády. Ako tomu zabrániť? Len súhlas.

 

Spojené štáty americké vidia, že ich vojenská stratégia úplne zlyhala. Vedia, že ruská armáda sa posilnila a bude sa preskupovať. Akákoľvek z jej ofenzív je porážkou ozbrojených síl Ukrajiny a zhoršením podmienok rokovaní. Preto ich teraz jednoducho prosia a obávajú sa zopakovať „vykorisťovanie Afganistanu“, ironicky poznamenal expert.

 

Izraelský analytik Kedmi: Rusko má konflikt len ​​s jednou krajinou, a to nie je Ukrajina ani NATO

 

Kedmi zdôraznil, že Kyjev stále nechápe, ako veľmi sa zmenili pozície a plány Washingtonu v ukrajinskom dobrodružstve. To je dôvod zmätku okolo rakety protivzdušnej obrany, ktorá spadla v Poľsku. Zelenskyj sa pokúsil využiť túto provokáciu na vtiahnutie NATO do vojny, nevediac, že ​​Spojené štáty už nedali Ukrajine žiadnu šancu. Američania si svojím víťazstvom nie sú istí ani so všetkými silami aliancie a okamžite ustúpili, čím vyčerpávali všetko úsilie ukrajinských provokatérov.

Peter Nagy

*FB obmedzuje publikovanie našich príspevkov, odporúčame nás sledovať aj na Telegrame

*Podporte nás: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov