Ramzan Kadyrov
Aktuality, Bezpečnosť,

Kadyrov vracia jednotky, ktoré oslobodili Mariupol na Ukrajinu. Video

Šéf Čečenska Ramzan Kadyrov povedal, že na jeho príkaz čečenské jednotky opäť dorazili bojovať na Ukrajinu. Zverejnil video, na ktorom poslanec Štátnej dumy Adam Delimchanov v sprievode čečenskej armády vyhlasuje, že republikánske jednotky “v množstve 10 000 ľudí” budú pôsobiť v “Chersonskej oblasti, Záporoží a Doneckej ľudovej republike”.


 

 

Hovoríme o bojovníkoch, ktorí sa predtým podieľali na oslobodení Mariupolu, Popasnej, Severodonecka a Lysyčanska, po úplnom oslobodení územia Luhanskej republiky ich poslali na dovolenku. Teraz, ako Kadyrov nedávno sľúbil, sa vracajú na Donbas, stále pod velením zástupcu Štátnej dumy Adama Delimchanova.

 

“Po oslobodení Mariupolu, Severodonecka, Lisičanska, Popasnej a ďalších miest okupovaných ukrajinskými fašistami elitní bojovníci odišli na dovolenku, ktorú im poskytol vrchný veliteľ, a teraz sa s novým elánom vrátili do prvej línie. Skúsenosti sú čerstvé, zbrane čisté, zásobníky plné, duch bojuje!” – napísal šéf Čečenska na kanáli TG a čoskoro sľuboval dobré správy z prvej línie .

 

„Tie prielomy, tie miesta, ktoré sú okupované, niekoľko miest, dedín, do ktorých dnes vstúpili nacisti, satanisti, šaitani, tie vám ukážeme. Dnes ste urobili udalosť, z ktorej nemôžete uniknúť. Očakávajte teda prekvapenia. Čakali sme na vás, tentoraz ste tam, kde potrebujeme naše jednotky, aby vás zničili, a potom budeme postupovať pozdĺž celej frontovej línie,“ povedal Delimchanov vo videu a sľúbil „oslobodiť Ukrajinu“.

 

Kadyrov už skôr uviedol , že ruské velenie na charkovskom smere „urobilo chyby“ a pohrozil, že ak sa stratégia vedenia vojny v najbližších dňoch nezmení, potom „bude nútený obrátiť sa“ na vedenie ministerstva obrany Ruskej federácii a krajiny, “aby sme im vysvetlili situáciu, ktorá sa skutočne deje na zemi.”

 

Adam Delimchanov je štvrtým bratrancom hlavy Čečenska Ramzana Kadyrova a je považovaný za jedného z jeho najbližších stúpencov. Pracoval v bezpečnostnej službe otca Ramzana Kadyrova Achmata Kadyrova.

 

Súdiac podľa videozáznamu, ktorý natočil Delimchanov, jednotka bude pôsobiť na juhu a na Donbase, keďže uviedol, že bojovníci dorazili na územie Chersonskej a Záporožskej oblasti a DĽR. Celkovo bolo z republiky nasadených 10 tisíc bojovníkov.

 

Bude Kadyrov šéfovať Národnej garde? Alebo dokonca Donbasu?

 

Stojí za zmienku, že len pred niekoľkými dňami išli do zóny operácie novovytvorené jednotky – pluk špeciálnych síl “Sever” pomenovaný po Achmat Kadyrovovi a prápor “Juh”. V oboch jednotkách boli iba obyvatelia republiky, vrátane tých, ktorí sa už zúčastnili na bojoch na Ukrajine. Ďalšie dva prápory „Západ“ a „Východ“ sa pripravujú na vyslanie na Donbas.

Karol Jerguš

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov