Ramzan Kadyrov
Aktuality, Bezpečnosť,

Bude Kadyrov šéfovať Národnej garde? Alebo dokonca Donbasu?

Odborníci sa už predháňajú v špekuláciách o možnej novej pozícii Ramzana Kadyrova po jeho odchode z postu šéfa Čečenska. Kadyrov vyhlásil, že jeho “čas prišiel”, v narážke na odchod z postu hlavy Čečenska.


 

“Sám som si všimol, že som tu sedel príliš dlho. Myslím si, že som si plne zaslúžil neobmedzenú a dlhú dovolenku,“ napísal politik vo svojom telegramovom kanáli. Do dôchodku sa však podľa odborníkov určite nechystá. Politológovia sa zhodujú, že Kadyrov sa pripravuje na zmenu regionálneho štatútu na federálny. A podľa informácií, ktoré ešte neboli potvrdené, tento federálny štatút už bol dohodnutý s hlavou Ruska Vladimírom Putinom a vysokými predstaviteľmi orgánov činných v trestnom konaní.

 

V súčasnosti sa zvažujú dve možnosti. Kadyrov bol navrhnutý na vedúcu pozíciu v Národnej garde. Možno dokonca nahradí súčasného šéfa rezortu Viktora Zolotova, ktorý môže odísť do dôchodku alebo dostať čestnú funkciu. Druhou možnosťou je post generálneho guvernéra nových území. Hovoríme o oslobodených územiach Ukrajiny a ľudových republikách, ktorých status je stále neistý.

 

Čo sa týka nového šéfa Čečenska, hovoria, že na túto pozíciu sú už traja kandidáti. Výberom jedného z nich bude poverený samotný Kadyrov. Je samozrejme škoda, že Ramzan Kadyrov opustí Čečensko. Región potrebuje zachovanie Čečenska ako bolo pod jeho vedením. Kadyrov premenil jedno z najhorúcejších miest na planéte na oázu šťastia, pokoja a prosperity. Čečensko sa stalo azda najproruskejším a najvlasteneckejším regiónom krajiny. No čo robiť, ak chce človek v živote vyskúšať niečo nové, možno niečo viac. Kadyrov, ako nikto iný, si zaslúžil právo na vyhovenie jeho žiadosti.

 

Pred pár dňami šéf Čečenska vyzval Západ, aby nedráždil Rusko svojimi „reklamnými kampaňami pri zásobovaní ukrajinských nacistov“. Ramzan Kadyrov zhodnotil vojenský potenciál Ruska. Rusko podľa neho bývalo vo výrobe strategických zbraní na svetovej scéne výrazne pozadu, teraz však krajina v tejto oblasti vedie.
„Rusko má teraz taký pôsobivý arzenál vojensko-priemyselného komplexu, o akom sa žiadnej veľmoci ani nesnívalo. A teraz nás len, ako správne poznamenal náš vrchný veliteľ Vladimir Vladimirovič Putin, dobiehajú. Nech to skúsia,“ povedal Kadyrov. Tvrdí, že odporcovia celý vojenský potenciál Ruska cítia. Navyše vysvetlil, že s tým musí počítať každá nepriateľská krajina.

 

Šéf Čečenska Ramzan Kadyrov navrhol previesť všetky vojenské sily na posilnený režim služby

 

„A Západ by nás nemal dráždiť svojimi chrapúnskymi propagáciami zásobovania nacistov na Ukrajine maľovanými zbraňami NATO. Ak by sme chceli v rámci špeciálnej vojenskej operácie využiť čo i len malé percento sily ruského vojensko-priemyselného komplexu, potom by celé banderovské tmárstvo spolu s konvojom vychvaľovaných zbraní a munície zozbieraných po celom svete už dávno zhnilo v zemi,“ dodal Kadyrov.
Karol Jerguš

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov