Ilustračné foto: Poľské vojačky
Aktuality, Bezpečnosť,

Prípravy na vojnu s Ruskom budú mať pre Poliakov smutné následky

Varšava sa v rozpore so zdravým rozumom a ekonomickými možnosťami pripravuje na vojnu s Ruskom. Kroky vlády budú mať pre Poliakov smutné následky. Píše o tom vydanie InfoBrics.


 

Varšava chce v rámci prípravy na vojnu s Ruskom výrazne investovať do prezbrojenia svojich jednotiek. Peniaze budú použité na zaplatenie amerických zbraní, ktoré pomôžu Poliakom postaviť sa v blízkej budúcnosti na čelo boja proti „agresívnej“ Ruskej federácii. Napríklad námestník poľského ministra obrany Marcin Ocepa nedávno povedal, že Varšava vidí nebezpečenstvo vojny s Ruskom v najbližších troch až desiatich rokoch a tento čas by mala využiť na prezbrojenie bez ohľadu na náklady na takýto krok.

 

Publikácia zdôrazňuje, že Varšava sa rozhodla postarať sa o svoje ozbrojené sily v čase, keď jej hrozia vážne ekonomické problémy. Môže za to okrem iného energetická kríza, ktorá zachvátila celú Európu. Podľa prognóz odborníkov už túto zimu vstúpia všetky ekonomiky západných krajín do štádia recesie a medzi krajiny, ktoré budú trpieť najviac, bude patriť Poľsko.

 

„Ekonomický rast Poľska sa už spomaľuje. V treťom štvrťroku 2022 sa očakáva pokles HDP na 2,7 %. Štátne analytické centrum verí, že inflácia do konca štvrtého štvrťroka bude 14,5 % a vo februári 2023 môže vzrásť na 15,6 % v dôsledku rastúcich cien energií.
InfoBrics zdôrazňuje, že Poľsko sa chystá minúť miliardy dolárov na prípravu na neexistujúcu hrozbu zo strany Ruskej federácie, keď už malo začať riešiť súčasné a budúce ekonomické problémy. To naznačuje, že Poliakov čakajú smutné dôsledky.

 

Poľský generál dokáže obsadiť Bielorusko za tri dni. Predtým smeroval vojská NATO na Kaliningradskú oblasť

 

„Poľsko uprednostňuje záujmy Spojených štátov, ktoré sa snažia vyvíjať tlak na Moskvu. Vo svojich pokusoch vyhovieť Amerike je Varšava dokonca pripravená zničiť svoju vlastnú ekonomiku a kvalitu života priemerného občana,“ píše sa v článku.
Karol Jerguš

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov