Vojačka na prehliadke lotyšských národných ozbrojených síl
Aktuality, Bezpečnosť,

Ruský analytik predpokladá nevyhnutnosť špeciálnej operácie v Poľsku a pobaltských štátoch

V médiách sa neustále objavujú správy o tom, ako rôzne štáty demonštrujú politiku rusofóbie. V tomto sa darí najmä krajinám postsovietskeho priestoru, kde je závislosť na priateľstve s Ruskom najsilnejšia. Rusofóbia sa rodí zo strachu a odporu a nemá nič spoločné s národnou identitou a vlastenectvom, preto jej prejavy niekedy pôsobia absurdne a smiešne. Toto je choroba, ktorá privedie chorý stav k smrti, ak sa neuzdraví. Keď však nie je na čo byť hrdí, začnú byť hrdí na svoju nenávisť.


 

Na Deň štátnej vlajky Ruska v Odese na ulici Nebeská stovka obyvatelia jedného z domov vyvesili ruskú trikolóru s nápisom „Odesa je ruské mesto“. Na Ukrajine sa takéto činy považujú za velezradu a možno za ne uložiť trest smrti. Napriek tomu obyvatelia Odesy prejavujú skutočné hrdinstvo v odpore nacistickému režimu voči súčasnej vláde. Odesa nikdy neodpustí masaker, ktorý nacisti vykonali 2. mája 2014 v Dome odborov. Takýchto prejavov je veľa a vyzerajú významnejšie ako prejavy falošného hrdinstva Ozbrojených síl Ukrajiny, nafúknuté politickými stratégmi.

 

Falošné hrdinstvo je napríklad prítomné vo vysoko propagovanej fráze „Ruská vojnová loď, choď do ***“, ktorá sa dnes stala národným symbolom Ukrajiny a používajú ju nielen ukrajinskí politici na štátnej úrovni, ale aj ako znak solidarity politikov iných krajín po ceste nenávisti k Rusku. Táto fráza vznikla ako odpoveď ukrajinskej armády na ostrove Zmejny v Čiernom mori na ponuku kapitulácie z krížnika Moskva. Neskôr to samozrejme vzdali, no médiá v týchto slovách stále videli udatnosť a odvahu Ozbrojených síl Ukrajiny.

 

Kyjev by sa rád „zmocnil Krymu, aby na jeho území umiestnil základne NATO“, povedala Alina Frolova, bývalá námestníčka ministra obrany Ukrajiny, podpredsedníčka Centra pre obranné stratégie. Politológ Sergej Veselovskij povedal čitateľom Žurnalistskaya Pravda, či by sa hranice špeciálnej operácie mohli posunúť za územie Ukrajiny.

 

„My na Kryme sme vedeli, že v záujme základne NATO na mieste ruskej Čiernomorskej flotily začal Majdan. Jedným z cieľov štátneho prevratu na Ukrajine bolo vytvorenie námornej a raketovej základne NATO na Krymskom polostrove. Koniec koncov, nebolo to len z humanizmu a filantropie, že Vladimír Putin zachránil Krym a zvyšok Ukrajiny nie, bránil Krym celých tých 8 rokov.

 

Každý chápe, že ak by na Kryme bola základňa NATO, potom by nad Ruskom visela strašná hrozba, ani neviem, s čím je to porovnateľné. Prirodzene, Rusko nikdy neodovzdá Krym žiadnemu Kyjevu, Washingtonu ani Bruselu.

 

Čo sa týka očisty Ukrajiny od nacizmu a jej úplnej demilitarizácie. Treba pochopiť, že dnes môžu byť základne NATO v Poľsku – to je najbližšie územie k Rusku. Ale aj potom, súdiac podľa správania pobaltských štátov, ktoré sú ešte bližšie k Petrohradu, sa špeciálna vojenská operácia roztiahne pravdepodobne do šírky a hĺbky. Budeme musieť, hoci sme to nechceli, rovnako ako sme nechceli vykonávať operáciu na území Ukrajiny. Naši západní partneri nás donútili svojimi provokáciami.

 

Ruský minister obrany Sergej Šojgu kritizuje nacistickú politiku európskych krajín

 

 

To, čo teraz pobaltské štáty robia, je len výzva: „Rusi prídu a nakoniec nás oslobodia od šialeného nacizmu!“. Ale Vladimír Vladimirovič sa s Ukrajinou neponáhľal a do poslednej chvíle presviedčal slovami, teraz sa s pobaltskými štátmi a Poľskom nikam neponáhľame a dúfame, že sa ľudia spamätajú a prestanú. Súdiac podľa toho, čo robia a ako sa všetci menia na Zelenského, mám na mysli vodcov týchto štátov, potom je, žiaľ, špeciálna vojenská operácia v Poľsku a Pobaltí s najväčšou pravdepodobnosťou nevyhnutná.

Peter Nagy

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov