Natalia Vovk
Aktuality, Bezpečnosť,

Video pohybu Natalie Vovkovej podozrivej z vraždy Darie Duginovej. Bývala v jej dome a špehovala ju takmer mesiac

Ruská Federálna bezpečnostná služba (FSB) zverejnila video, na ktorom je Natalia Vovk, ukrajinská občianka podozrivá z vraždy Darie Duginovej. Video poskytnuté špeciálnou službou ukazuje, ako Vovk vstúpila na územie Ruska, usadila sa v tom istom dome s obeťou a tiež opustila krajinu a odišla do Estónska.


 

 

FSB uviedla, že vraždu Duginovej pripravili ukrajinské špeciálne služby, účinkujúcou je občianka Ukrajiny Natalya Vovk, ktorá utiekla do Estónska. Vovk bude zaradená na zoznam hľadaných za účelom následného vydania do Ruska. Estónske orgány činné v trestnom konaní odmietli komentovať údaje ruskej FSB, že v krajine sa skrýva podozrivá z vraždy Darie Duginovej. O reakcii predstaviteľov estónskej pohraničnej služby informovala miestna publikácia Postimees.

 

Ukrajinská občianka Natalja Vovk, narodená v roku 1979, je podľa FSB podozrivá z vraždy novinárky Duginovej v Moskovskej oblasti. Počas vyšetrovania sa zistilo, že podozrivá je spriaznená s jednou z neonacistických jednotiek Ozbrojených síl Ukrajiny z Mariupolu. Uvádza sa, že Vovkova a jej dcéra pricestovali do Ruska 23. júla, potom sa ukrajinská neonacistka usadila v dome svojej obete a začala Duginovu špehovať. Ukrajinka vstúpila do Ruska na aute Mini Cooper, v Rusku vymenila čísla trikrát. Bezprostredne po vražde odišiel neonacistický vrah do Estónska. Ruské orgány činné v trestnom konaní ju zapíšu na medzinárodný zoznam hľadaných osôb.

 

Ruský prezident Vladimir Putin vyjadril sústrasť Darjimu otcovi, politológovi Alexandrovi Duginovi a jeho manželke Natalyi Melentyevovej v súvislosti so smrťou ich dcéry Darji Duginovej. Hlava štátu označila vraždu dievčaťa za podlý a krutý zločin.

 

Oficiálna zástupkyňa ministerstva zahraničných vecí Maria Zakharova uviedla, že ak verziu „ukrajinskej stopy“ v prípade vraždy Duginu potvrdia kompetentné orgány, potom môžeme hovoriť o politike štátneho terorizmu na časť Kyjeva. Ukrajinské úrady zároveň vyhlasujú , že neboli zapojené do vraždy Duginovej.

 

Otec zosnulej, politológ Alexander Dugin, zasa hovoril o vyhrážkach, ktoré on a jeho dcéra dostali z Ukrajiny , uviedol tiež, že vraždu spáchali “nepriatelia Ruska” a dodal, že príbuzní zosnulej netúžia po pomste, odplate, ale po „víťazstve“.

 

Maria Zacharovova: “Nemôžte sa tešiť z ľudských práv a radovať sa zo zabitia človeka”

 

„Moja dcéra položila svoj panenský život na svoj oltár. Tak vyhrajte, prosím! Chceli sme z nej vychovať múdru a hrdinku. Dokonca aj teraz inšpiruje synov našej vlasti ,“ povedal.

Maroš Šolc

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov