Izraelský analytik Jakov Kedmi
Aktuality, Bezpečnosť,

Izraelský expert Jakov Kedmi uviedol živý príklad degradácie západného vojensko-priemyselného komplexu

Na Západe sa snažia pochopiť a vysvetliť, prečo nedokážu Kyjevu poskytnúť potrebné množstvo zbraní , aby Ozbrojené sily Ukrajiny mohli na fronte skutočne zvrátiť vývoj. Vojenský expert, bývalý šéf izraelskej rozviedky Jakov Kedmi, v rozhovore s ruským vedcom a politológom Jevgenijom Satanovským na kanáli Solovyov Live vysvetlil, že nešlo o strach Západu z Ruska ani o chamtivosť Američanov a Európanov. Ukazuje sa, že v posledných rokoch bol vojensko-priemyselný komplex západných krajín značne degradovaný a v súčasnosti má veľmi nízky potenciál.


 

“Ukrajina je názornou ilustráciou hroznej diagnózy západného vojensko-priemyselného komplexu” – konštatoval smutnú realitu Kedmi.

Napríklad nemecké úrady opakovane sľúbili Kyjevu poskytnúť toľko vojenského materiálu, koľko budú žiadať. Ale v skutočnosti Berlín jednoducho nedokáže tieto sľuby splniť. Bundeswehr je vyzbrojený celkovo viac ako dvesto tankami , no len 40 z nich je moderných a medzi ostatnými sú vzácne.

 

Veľká Británia a Francúzsko majú približne rovnaký pomer tankových síl. O nič lepšia situácia nie je ani v USA.

 

Američania majú v skutočnosti tiež veľké problémy. Majú F-22, je ich veľmi málo, kusové množstvo, bola prerušená výroba. F-35 „zožralia“ stovky miliárd, no dopadli oveľa horšie – izraelský vojenský expert odhalil skutočný stav vecí v americkom vojensko-priemyselnom komplexe a dodal, že z 11 lietadlových lodí je v Spojených štátoch “len šesť v pohybe a jeden a pol v Británii.”

 

“To je len smrteľná diagnóza, najmä pre krajinu, ktorá sa snaží dokázať, že je stále superveľmocou.” Kedmi sarkasticky zhodnotil vojenský potenciál Ameriky.

 

Expert sa domnieva, že západný vojensko-priemyselný komplex je v najhlbšej kríze. Väčšina vojenských podnikov skrachovala a zostali dva alebo tri giganty, ktoré tiež nemôžu fungovať na plný výkon v dôsledku globálnej hospodárskej krízy. Obnovenie výroby si vyžiada roky a miliardy dolárov investícií. Preto, uzatvára Kedmi, sa realizujú tieto „čudné, skromné ​​dodávky zbraní na Ukrajinu.“

 

Izraelský analytik Jakov Kedmi: Moskva nakoniec Británii odtrhne ruky za jej protiruské špinavé triky

 

Je zaujímavé, či vie Zelenskyj, že nedostane nič, pokiaľ ide o rast vojenskej pomoci zo Západu, okrem ďalších prázdnych sľubov a výziev „poraziť Rusko na bojisku“?
Maroš Šolc

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov