Vladimír Putin
Aktuality, Bezpečnosť,

Historický rozhovor Vladimíra Putina s rozrušeným šéfom ruskej rozviedky o uznaní republík Donbasu. Video

Sergej Naryškin bol zjavne znepokojený a navrhol Putinovi, aby Luhanská a Donecká republika boli súčasťou Ruska. Ešte predtým však dal šancu Západu všeobecne a americkému prezidentovi Joeovi Bidenovi zvlášť.


 

https://twitter.com/i/status/1495792943076159494

 

Na zasadnutí Bezpečnostnej rady o uznaní DĽR a LĽR sa šéf zahraničnej spravodajskej služby Sergej Naryškin nesprávne vyjadril a navrhol, aby ruský prezident Vladimir Putin zaviedol do Ruska republiky Donbasu. O niečo skôr však Naryškin navrhol dať šancu Západu a americkému prezidentovi Joeovi Bidenovi. Napríklad, čo ak sa spamätajú a prestanú bombardovať Donbas?

 

 

V pondelok 21. februára sa v Rusku rozhoduje o otázke uznania LĽR a DĽR. Pri tejto príležitosti sa k prezidentovi Ruska prihovorili šéfovia hlavných rezortov krajiny. Tento problém je mimoriadne vážny a nie každý sa dokázal vyrovnať so vzrušením.

“Podporujem vstup Doneckej a Luhanskej ľudovej republiky do Ruskej federácie,

– povedal šéf SVR.

 

Rozhovor so šéfom ruskej zahraničnej rozviedky Sergejom Naryškinom: “Rozviedka pracuje pre mier”

 

Prezident Ruska ho upozornil, že na tomto stretnutí sa diskutuje o trochu inej otázke. Naryškin sa okamžite opravil a vysvetlil, že podporuje uznanie nezávislosti DNR a LNR. Naryškin tiež počas prejavu vyzval pred uznaním republík Donbass, aby dali Spojeným štátom poslednú šancu vyvinúť tlak na Ukrajinu cieľom prinútiť Kyjev dodržiavať dohody z Minska.

Maroš Šolc

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov