Ilustračné foto
Aktuality, Bezpečnosť,

Alexander Rogers: Kto potrebuje, aby Rusko „útočilo“?

Opäť v televízii niektoré nervózne postavy kričia “Rusko musí naliehavo zaútočiť!”. Ako sangvinik (teda pokojný psychologický typ) neznesiem kričiacich ľudí, neviem si v tomto smere pomôcť. A ako logik/analytik nemám rád, keď sa snažia vyvíjať tlak na emócie.


 

Mal som takého priateľa, keď som bol študent. Mali sme tradíciu stretávania sa v piatok večer. Pijeme pivo, jeme jedlo, spievame piesne. Sedíme a potom táto postava nevyhnutne začne „Vezmime si motor, poďme niekam!“. Kde? Na čo?  Na jednom mieste mal šidlo, svrbelo ho.

 

Takže aj tu. Prečo útočiť? Prečo teraz? čo je nás po tom? Aké to môže mať následky? Nevadí! Útočiť a hotovo! Človek si mimovoľne spomenie na starý vtip o generálovom vnukovi. Keď generál zavolá domov, vojak zdvihne telefón a spýta sa: „Ako sa má vnuk?“. “Vyzerá ako ty.” “Ako to?”. “Holohlavý, na nič nemyslí a neustále kričí.”

 

A čo je príznačné, keď Kurdi poslúchli Američanov, kričali, že Kurdov treba podporovať. Potom sa pokúsili vtiahnuť Rusko do arménsko-azerbajdžanského konfliktu. A teraz, keď západná propaganda vysiela o ruskom militarizme a agresii, kričia, že treba okamžite útočiť. Tu je buď „užitočný idiot“ alebo „neporiadny kozák“. Neviem, čo je horšie. Nebudem sa snažiť tlačiť na emócie, ale jednoducho poviem, prečo kolektívny Západ, tak naliehavo, potrebuje Rusko, aby „útočilo“.

 

V Británii, ktorá posiela na Ukrajinu až celú rotu vojakov a predáva vyradenú protitankovú muníciu s prešlou dobou použiteľnosti, je kríza moci. Boris Johnson je na pokraji rezignácie, v novinách sa mu vysmievajú a politickí oponenti ho vyšetrujú. Navyše som zverejnil snímku obrazovky s príspevkom, že v dvadsiatom prvom storočí sú niektorí Briti kvôli hospodárnosti nútení premiestňovať žiarovku z miestnosti do miestnosti. Vôbec nehovorím o problémoch s vykurovaním.

 

V Európe, ktorá tiež aktívne píše o ruskej hrozbe pre Ukrajinu, sú oficiálne zásoby plynu na osemnásť dní. Alebo skôr, bolo to osemnásť dní pred tromi dňami, už menej. Zároveň je v EÚ ďalší rozkol a poľskí politici sa na stránkach miestnej tlače (kvôli plynu a plynovodu) aktívne hádajú s nemeckými. Poliaci už Scholza zaregistrovali ako Putinového agenta.

 

V Moldavsku dnes Gazprom vypne práve tento plyn, ak nenájdu 25 miliónov dolárov na zaplatenie podľa zmluvy. Šéf Moldovagazu zároveň vyhlasuje, že všetky európske banky, o ktoré požiadali, im odmietli pôžičku. Tu je, európska solidarita (Rumunsko sa tiež neponáhľa s pomocou „príbuzným“)!ň

 

V Bulharsku tisíce protivládnych zhromaždení. No a práve na Ukrajine, ktorej sa ponúka „buchnúť“, konfrontácia medzi Zelenským a Porošenkom naberá na obrátkach (keď sa pavúky bijú, radšej sa pozerám z diaľky). A zároveň prevádzkovateľ ukrajinského systému prepravy plynu kričí, že má obrovské straty, pekárne tvrdia, že bez dotácií budú nútené zvýšiť ceny alebo zavrieť, a tri sklárne sa zastavili pre vysokú cenu. prekliateho agresívneho plynu. Môžete pokračovať ďalej a ďalej. Prejdem však k tomu najchutnejšiemu – k situácii v Spojených štátoch.

 

Najprv trochu o politických vzťahoch. Tento rok sa uskutočnia strednodobé voľby – do Kongresu a voľby guvernérov. Vo všetkých súčasných scenároch ich demokrati strácajú so zdrvujúcim výsledkom. Čo sa týka guvernérov, obrázok vyzerá takto: 25 je zaručených republikánov, iba 18 demokratov a zvyšok je „súťažný“, teda tam, kde môžete súťažiť o výsledok. Ale pri súčasných volebných trendoch, kým sa budú konať voľby, väčšina z týchto štátov tiež prejde k „červeným“.

 

Kongres v dôsledku volieb pravdepodobne prehrá aj Demokratická strana. Uvedomujúc si to, snažia sa presadiť novú volebnú legislatívu. Podľa ktorého bude možné hlasovať bez predloženia dokladov totožnosti. Navyše chcú posilniť možnosti falšovania pri hlasovaní poštou, umožniť externým a neakreditovaným organizáciám zbierať hlasovacie lístky a dokonca umožniť hlasovanie pomocou hlasovacieho lístka vytlačeného na tlačiarni alebo kopírke. Nerozumiete, toto všetko je pre víťazstvo demokracie nad fašistami z Republikánskej strany a zabránenie návratu diktátora Trumpa (žartujem, ale píšu to vážne)!

 

Ó áno! Tí, ktorí požadujú, aby volili s občianskym preukazom, sa nazývajú rasisti. Nepýtajte sa ma prečo – na moju detskú psychiku je to príliš komplikované.

 

Teraz k ekonomike. V hlásnej trúbe Demokratickej strany New York Times, ktorý Džangirov kolega nazýva denníkom „Pravda pre demokratov“, už niekoľko dní vážne diskutujú o štátnej regulácii cien!

 

CNN tiež píše, že “kontrola cien by mohla byť súčasťou budúcich diskusií o tom, ako znížiť ceny, najmä ak tento rok Federálny rezervný systém nedokáže skrotiť infláciu.” To znamená, že “kontrola cien by mohla byť témou nadchádzajúcej diskusie o znižovaní cien, najmä ak opatrenia FEDu nedokážu udržať infláciu.” Ako však rozhodne trh?

 

Okrem toho publicista CNN ďalej dodáva, že „Ak sa pokúsite o kontrolu cien bez prideľovania, skončíte s nedostatkom, skončíte s dodávateľmi, ktorí stiahnu svoj tovar z trhu.“ To znamená: “Cenové kontroly sú zbytočné bez prideľovania, pretože vedú k nedostatku, keď výrobcovia sťahujú tovar z trhu.” To znamená, že sa navrhuje zaviesť kupóny na toaletný papier a potravinové karty. Prosperujúci Západ, triumf liberalizmu a voľného trhu!

 

Brilantným riadením Amerika kráča ku komunizmu

 

A ešte pár citátov z nedávneho článku v Bloombergu – „Dopyt po potravinách stúpa, náklady na dopravu rastú, pracovníci sú chorí, zúria ľadové búrky, prístavy sú preťažené. To všetko vedie k prázdnym regálom supermarketov vo veľkých maloobchodných predajniach po celých Spojených štátoch. Niektoré produkty boli vypredané už niekoľko mesiacov.“

 

Po druhé: „Náklady na dopravu opäť vzrástli, viac ako dvojnásobne. Ak predtým stála preprava nákladného auta z východného pobrežia na západ 7 000, teraz stojí 18 – 22 000.“

 

Po tretie: „Americkí maloobchodníci v súčasnosti pociťujú približne 12 % nedostatok zásob (predtým 7 – 10 %). Problém je naliehavejší v potravinách, kde je miera vypredania zásob 15 %.

 

Po štvrté: „Nakupujúci na sociálnych sieťach sa sťažujú na nedostatok cestovín a mäsa v niektorých Walmartoch; v Meijer v Indianapolise nedostatok kurčiat; Publixu na Floride došli uteráky a čistiace prostriedky, Costco obnovila obmedzenia na toaletný papier v niektorých obchodoch v štáte Washington.

 

Nedostatok potravín bol najakútnejší v porovnaní s čistiacimi prostriedkami a kozmetickými potrebami. Najväčší nedostatok potravín a nápojov je na Aljaške, Havaji, Alabame, Mississippi a Západnej Virgínii.

 

Alexander Rogers: Príčiny kolapsu dopravy v USA

 

Chápete, že potrebujete súrne „vybuchnúť“? Už včera bolo neskoro! Pretože inak sa sami rozpadnú a Rusko už do vojny nepôjde. Všetky tieto zlyhávajúce štáty a ich priemerní, neschopní vodcovia naliehavo potrebujú pripísať svoje zlyhania a zlyhania ruskej agresii. V opačnom prípade sa všetky mýty: o prosperujúcom Západe a o „trhu ktorý rozhoduje“ a o „úspešnej európskej Ukrajine“ v praxi ukážu ako neúspech. Okamžite ich treba zachrániť! Hádajte ako?

 

Upozorňujem, že v Ruskej federácii sú zakázané nasledujúce extrémistické a teroristické organizácie: Jehovovi svedkovia, Národná boľševická strana, Pravý sektor, Ukrajinská povstalecká armáda (UPA), Islamský štát (IS, ISIS, DAISH), „Jabhat Fath ash-Sham“ , “Džabhat an-Nusra”, “Al-Káida”, “UNA-UNSO”, “Taliban”, “Madžlis krymskotatárskeho ľudu”, “Mizantropická divízia”, ​​”Bratstvo” Korčinsky, “Trident im. Stepan Bandera“, „Organizácia ukrajinských nacionalistov“ (OUN).

Alexander Rogers

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov