9А34М3
Aktuality, Pozemná technika,

Ochranný dáždnik. Rusko a Tadžikistan vytvoria spoločný systém protivzdušnej obrany

Duma bude musieť ratifikovať dohodu o spoločnom systéme protivzdušnej obrany Ruska a Tadžikistanu. Prezident Vladimir Putin už predložil relevantný dokument.


 

V elektronickej databáze Štátnej dumy sa objavil dokument predstavený prezidentom, ktorý stanovuje vytvorenie spoločného systému protivzdušnej obrany Ruska a Tadžikistanu. Dohodu ešte musia schváliť poslanci. Dokument hovorí, že jednotný rusko-tadžický systém sa stane súčasťou jednotného systému protivzdušnej obrany štátov SNŠ.

 

Na jar sa objavili správy, že Rusko a Tadžikistan vytvoria spoločný systém protivzdušnej obrany. Minister obrany Sergej Šojgu vysvetlil, že krajiny pripravili návrh dohody, ktorej účelom je zvýšiť spoľahlivosť ochrany vzdušného priestoru nad štátnou hranicou.

 

Ruský neviditeľný štít: v prípade vojny bude NATO úplne paralyzované

 

Kalašnikov dodal ruskej armáde nové protilietadlové rakety

Ruská armáda dostala nové protilietadlové rakety Strela-9M333 od spoločností Kalašnikov. Sú určené na ničenie útočných bezpilotných prostriedkov a riadených striel. Informovala o tom tlačová služba výrobcu.

 

9М333

 

Munícia bola dodaná v rámci obrannej objednávky štátu, ktorú vydalo ministerstvo obrany Ruskej federácie. Skupina spoločností Kalašnikov dokončila ich výrobu a dodala ich ozbrojeným silám RF. Protilietadlové riadené strely úspešne prešli celým radom testov, ktoré skončili v októbri. Poslednou etapou boli periodické letové skúšky.

 

Munícia 9M333 SAM sa používa v protilietadlových raketových systémoch Strela-10M3. Sú nimi vyzbrojené bojové vozidlá 9A34M3 a 9A35M3. Raketa má vyhľadávač schopný pracovať v rôznych režimoch: fotokontrast, infračervený a rušivý. Okrem riadených striel a dronov môžu rakety zostreliť nepriateľské lietadlá a helikoptéry v nízkych výškach v podmienkach optického rušenia.

 

“Strela-9M333” je schopná zasiahnuť objekty letiace rýchlosťou viac ako 3,5 tisíc kilometrov za hodinu na vzdialenosť až päť kilometrov. Navyše jej účinnosť nezávisí od ročného obdobia a poveternostných podmienok.

Karol Jerguš

Systém S-550: Zatiaľ čo sa S-500 zaoberá hypersonickými hrozbami, bude čeliť balistickým raketám

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov