Anatolij Wasserman
Aktuality, Civilná ochrana,

Politológ Wasserman o Sputniku: Je Slovensko pripravené na umieranie?

Slovensko ruskú vakcínu odmietlo. Týmto gestom predstavitelia krajiny ukázali svoj cynický postoj k vlastnému ľudu ako k spotrebnému materiálu, hovorí Anatolij Wasserman: Vymenili životy tisícov ľudí za členstvo v EÚ.


 

Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky oficiálne oznámilo odmietnutie použitia ruskej vakcíny Sputnik V na hromadné očkovanie. Zdá sa, že toto rozhodnutie je čisto politické a nesúvisí s lekárskymi aspektmi. Podľa niektorých správ nebol prezident krajiny s nákupom našej vakcíny spokojný.

 

Podľa publicistu Anatolija Wassermana je možné tieto incidenty opísať cynickou, ale bohužiaľ presnou frázou: „Jediným nástrojom, ktorý politici majú, sú ľudia“. Politici, poznamenal Wasserman, príliš často zaobchádzajú s týmto nástrojom výlučne ako so spotrebným materiálom, to znamená, že sa nestarajú o blaho ľudí, ale iba o blaho tých, ktorí tento nástroj používajú.

 

“Na Slovensku rozhodnutie o použití vakcíny spustilo vládnu krízu. A teraz, aby sa obnovil pokoj vo vláde, bolo rozhodnuté opustiť túto vakcínu, napriek tomu, že výsledok jej použitia v niekoľkých desiatkach krajín už ukázal, že táto vakcína je najúčinnejšia. Je výrazne účinnejšia ako vakcíny vyvinuté v krajinách, ktoré sa stále nazývajú rozvinutými, a má neporovnateľne menej vedľajších účinkov,”

– zdôraznil Wasserman a vysvetlil, prečo Slovensko zariadilo taký demarš.

 

“Akékoľvek vážne poruchy organizmu z očkovania pri Sputniku neboli odhalené, pripomenul Wasserman, „hoci sa veľmi snažili“. Z toho, čo sa deje na Slovensku, teraz vyplýva, že pre vládu Slovenska je vnútorná dôslednosť a poslušnosť požiadavkám Európskej únie oveľa dôležitejšia ako blaho jej občanov.

 

„Vláda sa, prirodzene, ospravedlňuje tým, že z dlhodobého hľadiska prinesie členstvo v Európskej únii občanom viac výhod,“ vysvetlil odborník, „ale aby som bol úprimný, ťažko si viem predstaviť, aké výhody môžu prevážiť nad nárastom. v úmrtnosti na koronavírus. “

 

Na jar prvý námestník ministra priemyslu a obchodu Ruska Vasilij Osmakov pre Rádio Komsomolskaja pravda povedal, že Sputnik V bol zaregistrovaný v 66 krajinách s celkovým počtom obyvateľov viac ako 3 miliardy ľudí.

Milan Novický

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov