Britský torpédoborec Defender
Aktuality, Bezpečnosť,

USA eskalujú napätie. Admirál zabudol na mapu a obvinil Rusko z provokácií v Čiernom mori

Admirál Robert Burke, veliteľ amerického námorníctva v Európe a Afrike, obvinil Rusko z provokácií v Čiernom mori. Podľa neho Moskva robí všetko pre to, aby Spojené štáty zasiahli ruské sily v oblasti Čierneho mora. Washington sa takto pokúša presunúť zodpovednosť za destabilizáciu situácie v regióne z NATO na Rusov.


 

Na pozadí nedávnej provokácie britského torpédoborca ​​„Defender“ v Čiernom mori pôsobia Burkeove vyhlásenia nielen smiešne, ale dosť neadekvátne. S najväčšou pravdepodobnosťou sa admirál rozhodol pomocou rusofóbnej politiky skryť skutočné motívy Západu a krajín Severoatlantickej aliancie pri eskalácii situácie v Čiernom mori.

 

Vojenský expert a šéfredaktor časopisu „Nacionaľnaja oborona“ Igor Korotčenko sa vyjadril k vyhláseniu veliteľa amerického námorníctva v Európe a Afrike Roberta Burkea o možnej reakcii Pentagonu na „ruské provokácie“ v Čiernom mori. V rozhovore pre „Narodnyje Novosti“ Korotčenko poznamenal, že Burkeovo vyhlásenie o možnej ozbrojenej konfrontácii s Ruskom je mimoriadne provokatívne. Zdôraznil, že Severoatlantická aliancia musí pochopiť, že eskalácia napätia môže viesť k ozbrojenému konfliktu v plnom rozsahu.

 

„Spustenie paľby lodí NATO na ruské lietadlá v blízkosti hraníc Ruskej federácie je veľmi nebezpečné, pretože provokuje Rusko. V takom prípade si NATO musí byť vedomé miery zodpovednosti a dôsledkov, ktoré v takom prípade môžu nastať. Navyše, keď takéto vyhlásenia urobí vysoký vojenský personál, či už aktívny alebo na dôchodku,“ poznamenal vojenský expert.

 

Korotčenko dodal, že všetky aktivity ruského letectva sa vykonávajú v prísnom súlade s bezpečnostnými opatreniami a nepredstavujú hrozbu pre námorníctvo Severoatlantickej aliancie, no Rusko je vždy pripravené odraziť prípadný útok nepriateľa. Expert zdôraznil, že útok na vojnovú loď ruského námorníctva by znamenal „útok na krajinu ako celok“.

Vlado Šinko

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov