.
Aktuality, Letectvo,

“Chceš ma vidieť nahú?” Objavili sa prvé snímky utajovaného ruského bombardéra

Ruská štátna korporácia Rostech zverejnila na svojej stránke na Facebooku fotografiu najnovšieho vojenského lietadla, ktoré sa má stať hlavnou premiérou Medzinárodného leteckého salónu MAKS 2021. Na fotografii je lietadlo v plachte, popis v angličtine znie: Chceš ma vidieť nahú?


 

.

 

O polnoci 13. júla začalo na stránke projektu odpočítavanie času zostávajúceho do prezentácie, ktorá prebehne online na YouTube kanáloch Rostech a Zjednotenej leteckej korporácie. Rusko vlastné technológie úplného cyklu na výrobu perspektívnych leteckých komplexov a udáva aj naďalej tón v projektovaní bojových lietadiel , pripomenuli v štátnej korporácii.

 

“Sme presvedčení, že nový výrobok … vyvolá veľký záujem nielen v našej krajine, ale aj v iných regiónoch sveta, okrem iného aj u našich konkurentov v zahraničí,” uvádzajú sa v správe slová predstaviteľa Rostechu. Podľa názoru leteckého experta Olega Pantelejeva to bude ľahké taktické stíhacie lietadlo piatej generácie s veľkou bojovou záťažou a s pokrokovými leteckými zbraňami. Chvostové plochy v tvare V a obrys krídla svedčia podľa názoru odborníka o uplatnení technológií stealth. V súčasnosti nie je o najnovšom vývoji viac známe, avšak tieto informácie rýchlo prilákali záujem vojenských analytikov a špecialistov.

 

.

 

.

 

.

 

Podľa predstaveného malého promo-videa, ide pravdepodobne o novú verziu stíhačky Su-57 piatej generácie. Svedčí o tom zodpovedajúca silueta odrážajúca sa na morskej hladine. Čo však presne je kľúčovou vlastnosťou stíhačky, nie je známe. Sú však domnienky, že by to mohla byť dvojmiestna verzia, jednomotorová verzia, verzia vybavená motormi druhého stupňa alebo niečo podobné.

 

 

Súdiac podľa zverejnených videozáznamov môžu o ruské vojenské lietadlá prejaviť záujem krajiny ako India, Vietnam, Spojené arabské emiráty, Argentína apod. Stále však nie je známe, prečo sa táto verzia nazýva zásadne novým vojenským lietadlom. To nevylučuje možnosť, že môžeme skutočne hovoriť o originálnej novinke.

Karol Jerguš

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov