Ekonóm Michail Chazin
Aktuality, Bezpečnosť,

Ekonóm Chazin: “Nová Jalta“ odstráni dolár zo svetového finančného systému

Rusko, 3.December 2020 (AM) – Ekonóm Michail Chazin dospel k záveru, že čas bežného dolára v medzinárodných finančných inštitúciách sa končí.


 

Expert sa inšpiroval chovaním súčasného prezidenta USA Donalda Trumpa. Podľa Chazina môže americký vodca v záujme udržania moci prijať najrozhodujúcejšie opatrenia vrátane uzavretia rozsiahlej dohody s globálnou finančnou elitou. Takže výmenou za príležitosť udržať si post hlavy štátu je Trump schopný zahájiť proces delenia dolára na vnútorný a vonkajší. Vďaka tomu bude mať MMF a ďalšie podobné štruktúry príležitosť vybudovať nový svetový finančný systém na základe všetkých dolárových účtov nachádzajúcich sa mimo USA.

 

„Dolár je rozdelený na dve časti: domáci americký dolár, ktorý si vedie dobre, a vonkajší mimo Ameriky, a to v hotovosti a na účtoch. Tento dolár sa stáva elektronickým a každý, kto chce zachovať svoje aktíva, by mal prísť za týmito ľuďmi a dohodnúť sa s nimi. Oni začínajú vládnuť celému globálnemu finančnému systému, ”uviedol Chazin v éteri rádia Moscow Says.

Nie všetkým krajinám sa bude tento stav páčiť. Mnohé z popredných svetových mocností vrátane Ruska, Indie a Číny pravdepodobne odmietnu vstúpiť do nového systému. A tento stav povedie k tomu, že finančný globalizmus sa bude javiť ako nezávislý politický a ekonomický hráč – niečo ako nové britské impérium. A základy takejto štruktúry budú načrtnuté v rámci „novej Jalty“ alebo „novej konferencie v Bretton Woods“.

 

V prípade, že sa globálnym finančníkom ešte podarí zvrátiť trik s preformátovaním dolára, všade môžu nastať problémy pre držiteľov americkej národnej meny, poznamenal ekonóm. Rusko nie je výnimkou. Napriek tomu, že nehovoríme o jedno rázovom výbere dolárov od občanov Ruskej federácie, nakoniec dôjde ku všetkej ich konfiškácii. Chazin však dodal, že takéto zdôvodnenie je iba predpokladom a nie je povinným scenárom.

 

„Putin začne po voľbách v USA zariaďovať čistky ruských elít“

Putin usporiada „puč“ medzi elitami, aby zabezpečil ekonomický rast v krajine, uviedol v októbri ekonóm Michail Chazin. Čistenie sa podľa neho začne po voľbách v USA. Podľa Khazina je nedostatok ekonomického rastu v Rusku jedným z kľúčových problémov, ktoré sa hlava štátu teraz s ťažkosťami snaží vyriešiť. Existujú na to dva dobré dôvody.

 

Prvým je, že bez ekonomického rastu nebude štát jednoducho schopný splniť všetky povinnosti prijaté počas pandémie koronavírusu COVID-19. Ekonomický rast je preto nevyhnutný, aby sa zabránilo sociálnym otrasom a zachovala sa legitimita orgánov, vysvetlil ekonóm.

 

Druhým dôvodom podľa experta je, že ak krajina preukáže hospodársky rast na pozadí Európy a Spojených štátov, ktoré prešli do záporných čísel, automaticky z toho Rusko, vyjde ako víťaz v konkurencii systémov. Západný projekt kapitalizmu teda môže byť porazený novým ekonomickým modelom, ktorý sa objavuje v našej krajine, – poznamenáva Chazin.

 

Arktída: Jediným spojencom Ruska je ako vždy iba vlastná armáda a námorníctvo

 

A jediný spôsob, ako dosiahnuť ekonomický rast, je podľa ekonóma organizácia „čistky“ od elít. Pretože súčasná prozápadná elita v Rusku robí všetko pre to, aby zabránila ekonomickému rastu. Putin tomu veľmi dobre rozumie. To znamená, že po voľbách v USA môže prezident podniknúť rozhodné kroky proti ruskej elite na všetkých úrovniach vlády, – uviedol Chazin v rozhovore pre rozhlasovú stanicu „Hovorí Moskva“.

 

Putin mierotvorca: O historickom prejave ruského prezidenta v OSN

 

Michail Leonidovič Chazin je ruský ekonóm , publicista , bloger , televízny a rozhlasový moderátor. Bývalý úradník ruskej prezidentskej administratívy . Stály člen „ Izborského klubu “ . Člen najvyššej rady Medzinárodného euroázijského hnutia. V máji 2018 bol zvolený za akademika Medzinárodnej akadémie manažmentu. Je tvorcom a pravidelným autorom stavu a prognózy vývoja svetovej a ruskej ekonomiky a tiež geopolitických analýz. V roku 2003 napísal v spoluautorstve s A. Kobjakovom knihu – „Úpadok impéria doláru a koniec Pax Americana “. V roku 2016 bola vydaná spoločná jeho kniha so S. Ščeglovom „ Schodisko do neba “ venovaná otázkam mocenskej štruktúry.

Milan Novický

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov