.
Aktuality, Bezpečnosť,

Putin mierotvorca: O historickom prejave ruského prezidenta v OSN

Rusko 28. septembra (AM) – Prezident Ruskej federácie Vladimir Putin vystúpil predvčerom s prejavom na jubilejnom Valnom zhromaždení OSN. Predtým, ako však budeme diskutovať o samotnom prejave, je potrebné študovať, za akých medzinárodných okolností bol prednesený a čo povedali vodcovia iných krajín v ten istý deň.


 

V súčasnosti sú okolnosti nasledujúce:

– Rusko je obvinené bez najmenších dôkazov v prípade ” otrávenia” Navaľného;

– v Bielorusku sa za účasti Poľska a Litvy pokúšajú uskutočniť prozápadný a protiruský štátny prevrat;

– Turecko a Grécko vedú územný spor na pokraji vojny o oblasť Stredozemného šelfu bohatú na ropu;

– obchodná vojna medzi USA a Čínou, ktorá za dva roky neviedla k dohode o zmierení;

– obrovské pouličné nepokoje v USA a vo Francúzsku;

– nadchádzajúce prezidentské voľby v USA na pozadí bezprecedentnej konfrontácie medzi dvoma hlavnými stranami;

– prebiehajúce vojenské konflikty v Sýrii, Líbyi, Jemene a mnohých krajinách strednej Afriky.

 

Pokiaľ ide o prejavy vodcov:
– Trump opäť ohlásil konfrontáciu s Čínou;

– Si Ťing-pching uviedol, že Číňania sú mierumilovný národ, ktorý nechce s nikým bojovať – ​​ani chladný, ani horúci;

– Macron požadoval „vysvetlenie v prípade otravy opozičníka“.

A na pozadí toho všetkého Putin prichádza a hovorí: „Chlapi, poďme spolu žiť!“
Samozrejme, nie doslovne, ale všeobecný význam jeho posolstva bol práve ten. Počnúc dôrazom na pozitívnu úlohu OSN pri mierovom urovnávaní rôznych konfliktov (otvorene im polichotil, účinnosť OSN v tomto ohľade je, žiaľ, extrémne nízka).

 

A končiac vyhlásením o pripravenosti rozšíriť zmluvu START-3 a moratórium na nešírenie rakiet krátkeho a stredného doletu – pre prípad, že by ich nerozširovali ani USA. Posledná námietka je mimoriadne dôležitá, pretože Spojené štáty to zjavne neurobia, mohutne kývajúc a hrkajúc hrdzavými zbraňami.

 

Myslím si, že Vladimir Putin tomu tiež veľmi dobre rozumie. A práve o nich zazneli jeho slová o „nepodstatnosti a kriminalite pred našimi predkami“. Trestným činom je zničenie mieru, ktorý sa dosiahol v roku 1945, za tak vysokú cenu.

Musíme však pripustiť, že Američania sa nehanbia. A ich predkovia tiež plánovali uskutočniť operáciu Nemysliteľné a iba blesková porážka japonského zoskupenia Kwantung a následný Kurčatovov projekt zabezpečili, že ZSSR / Rusko nebudú bombardované jadrovými bombami.

 

Nie je potrebné robiť si ilúzie – nebyť hrozby zaručeného vzájomného ničenia, potom by Američania už dávno bombardovali Rusko, zabili by desiatky miliónov ľudí a premenili značnú časť územia na rádioaktívne pustiny. A nezastavili by ich nijaké úvahy o humanizme (ktoré vôbec nepoznajú). Putin bol však jednoducho povinný dodržiavať rituálnu časť. Výrok „rozumieš vôbec tomu, čo si urobil?“ je už tradičný v jeho komunikácii so západnými vodcami, zaslepenými západným centrizmom a túžbou po rabovaní.

 

Zamestnancom OSN dokonca ponúkol bezplatné očkovanie (čo nevyhnutne spôsobí ďalšiu hystériu medzi rusofóbmi).

Všetko je v poriadku. Rusko vždy dáva príležitosť na mierové urovnanie záležitosti. A keď Západ tiež tradične nevyužije túto príležitosť, budeme mať morálnu bezúhonnosť a dôveru v našu spravodlivosť (bez ktorej nemôžeme zvíťaziť). Rusko nezačína vojny. Ono ich dokončieva.

Alexander Rogers

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov