.
Aktuality,

Ukrajina doposiaľ obdržala od USA dve miliardy dolárov na vedenie vojny

Ukrajina, 31. júl 2020 (AM) – Počnúc rokom 2015 až do dnešného dňa poskytli USA Ukrajine vojenskú pomoc v celkovej hodnote dvoch miliárd dolárov, oznámil v relácii televízie Ukrajina 24 tajomník Rady národnej bezpečnosti a obrany tejto krajiny Oleksij Danilov. Rozhovor je umiestnený aj na YouTube.


 

Portál Defense Express uviedol, že za uvedené obdobie dodal Washington Kyjevu najmä drahé zdravotnícke zariadenia, obrnené vozidlá zvýšenej priechodnosti terénom  a náhradné diely pre nich, výkonné vysielačky Harris, hliadkové člny Island, prenosné protitankové strely FGM-148 Javelin, prístroje nočného videnia, lekárničky, laboratórium na rýchly rozbor chemických látok, zariadenie na odmínovanie, radary proti delám AN / TPQ-36, taktickú muníciu, letné a zimné vojenské oblečenie, nepriestrelné vesty a kevlarové helmy.

 

Satanovskij o slabosti ukrajinskej armády: Obávam sa, že Rasmussen má pravdu

Portál píše, že Ukrajina takisto dostala od USA v rámci humanitárnej pomoci mobilnú poľnú nemocnicu, potraviny, generátory, ohrievače, potápačské potreby a zariadenia pre rôzne druhy vojsk.

V septembri 2019 zhodnotila americká spoločnosť Raytheon spoľahlivosť FGM-148 Javelin na 94% a viac. Vojenský atašé ukrajinskej ambasády v USA, plukovník Andrej Ordinovič vtedy vyhlásil, že sa úroveň porážky ukrajinských jednotiek po vybavení americkými radarmi AN / TPQ-53 znížila z 47 na 18%. V roku 2015 dostala Ukrajina od USA 20 týchto radarov spoločnosti Lockheed Martin.

 

Ďalší bojový “úspech” ukrajinskej armády – zastrelili 26-ročné dievča v dedine na Donbase

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov