.
Aktuality, Letectvo,

Indonézia môže ťažiť zo schopností Bell Boeing V-22 Osprey


Indonézia, 29. júl 2020 (AM ) – O konvertoplán Bell Boeing V-22 Osprey sa zaujíma množstvo krajín kvôli jeho schopnosti vykonávať široké spektrum misií. Pre Indonéziu by sa mohol stať optimálnym prostriedkom prepájajúcim jednotlivé tímy na dlhé vzdialenosti. Odborné médium The Drive poznamenáva, že letún „… je mimoriadne vhodný pre Indonéziu, krajinu, ktorá sa skladá z ťažko uveriteľného počtu 17 000 ostrovov rozkladajúcich sa na tisícoch kilometrov. Schopnosť stroja V-22 prepravovať náklad s rýchlosťou turbovrtuľového letúna a súčasne pristávať a vzlietať vertikálne významne zlepší logistické schopnosti indonézskej armády.“

Regionálne mocnosti v Ázii podporujú vojenskú spoluprácu proti Číne

Unikátna konfigurácia s preklopnými rotormi kombinuje vertikálny vzlet a pristátie (VTOL) vrtuľníka s rýchlosťou a doletom turbovrtuľových lietadiel, čo armáde umožňuje dostať sa s konvertoplánom do izolovaných oblastí dvakrát rýchlejšie ako s vrtuľníkom, ktorý má navyše len polovičný dolet. Aj keď má krajina k dispozícii rad turbovrtuľových strojov a vrtuľníkov rôznych typov, žiadny z nich nemá unikátnu schopnosť V-22 Osprey: prelietať z jedného ostrova na druhý na také vzdialenosti.

Kombinácia rýchlosti, doletu a všestrannosti robí z V-22 Osprey letún, ktorý sa nedá s ničím porovnávať. „Je skvelo využiteľný pre pátracie a záchranné misie či niektoré typy útoku na veľkú vzdialenosť,“ konštatuje The Drive. Globálna flotila Bell Boeing V-22 doteraz nalietala viac ako 500 000 letových hodín.

Vytláčanie Číny zo svetového trhu so zbraňami: Američania hrozia ekonomickými sankciami krajinám, ktoré nakupujú či plánujú nakupovať čínske zbrane

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov