Ilustračné foto
Aktuality, Ručné zbrane a výstroj,

Gruzínska armáda naďalej prechádza na NATO štandardy – uprednostňuje útočné pušky M-4 pred ruskými konkurentmi. Video

Gruzínsko, 13. jún 2020 (AM ) – Gruzínsko usporiada ďalšie spoločné cvičenie so Spojenými štátmi americkými pod názvom „Noble partner 2020“ . Podľa tlačovej služby ministerstva obrany krajiny sa ho zúčastnia jednotky NATO.


 

Podľa gruzínskej armády sú na september naplánované vojenské cvičenia za účasti krajín NATO, v ktorých budú hrať hlavnú úlohu USA. Podľa ministra obrany Irakliho Garibašviliho tieto cvičenia prispejú k „posilneniu gruzínskej armády a jej zlučiteľnosti s alianciou“.

V septembri plánujeme gruzínsko-americké medzinárodné cvičenie „Dôstojný partner – 2020“. Zúčastnia sa ich členské krajiny NATO, – povedal minister.

Na pozadí cvičení zostali nepovšimnuté správy o prezbrojení gruzínskych armádnych síl. Podľa Garibashviliho budú ako súčasť vyzbrojovania všetky pravidelné jednotky obranných síl vybavené útočnými puškami M-4. Gruzínsky minister obrany Irakli Garibashvili povedal v parlamente krajiny, že gruzínska armáda sa približuje k normám NATO a podľa neho spolu s puškami M-4 budú ďalšie bojové jednotky vybavené modernými štandardnými zbraňami NATO.

 Okrem toho sa v Gruzínsku dokončila výstavba zariadení na nasadenie systémov kontroly a riadenia protivzdušnej obrany zakúpených z Francúzska, ako aj ich inštalácia. Už predtým sa uvádzalo, že ministerstvo obrany krajiny zakúpilo systémy protivzdušnej obrany krátkeho dosahu, radarové stanice a mobilné riadiace strediská.

 

Pred nedávnom sme publikovali zaujímavý test zbrojárov z Kalašnikov group, kde porovnávali kvalitu práve spomínanej útočnej pušky M4 a jej konkurenta AK-12, kde asi najväčším prekvapením testu bolo zamrznutie M4-ky pri podmienkach miernej ruskej zimy ( -6stupňov celzia ):

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov