foto: SANA
Aktuality, Bezpečnosť,

Minister obrany Šojgu uviedol jednu z hlavných hrozieb pre vojenskú bezpečnosť Ruskej federácie

Rusko, 22.máj 2020 ( AM, Sputnik ) – Západné strategické smerovanie predstavuje najväčšiu hrozbu pre vojenskú bezpečnosť Ruska, uviedol minister obrany RF, armádny generál Sergej Šojgu. Za účelom neutralizácie hrozby bolo v tomto roku naplánované množstvo organizačných opatrení na zdokonalenie bojového zloženia vojsk ruskej armády.


“Západné strategické smerovanie zostáva pre vojenskú bezpečnosť Ruskej federácie najväčšou hrozbou,” povedal na zasadnutí Ministerstva obrany RF.

Šojgu uviedol, že s cieľom neutralizovať hrozby v Západnom vojenskom okruhu v roku 2020 bolo naplánovaných 28 organizačných opatrení na zdokonalenie bojového zloženia vojsk, synchronizovaných s dodávkou moderných zbraní.

“Do konca roka bude do okruhu dodaný asi 2 000 kusov novej a modernizovanej techniky, v dôsledku toho jej podiel presiahne 65%,” dodal minister.

Ruský minister obrany uviedol, že bude v Rusku vytvorená vojensko-inžinierska akadémia , ktorá sa stane hlavnou vysokou školou v krajine na prípravu vojenských inžinierov ( ženistov ). V súčasnej dobe sú kádre pre technické jednotky pripravované Vojenským inštitútom inžinierskych vojsk Akadémie kombinovaných zbraní Ozbrojených síl RF a Ťumenskou vysokou vojensko-inžinierskou veliteľskou školou.

 

“S cieľom ďalšieho rozvoja inžinierskych vojsk, zvýšenia efektivity vedeckého a aplikovaného výskumu a kvality výcviku špecialistov bolo rozhodnuté vytvoriť vojensko-inžiniersku akadémiu, ktorá sa má stať hlavnou vzdelávacou inštitúciou pre prípravu kádrov vojenského inžinierstva,” povedal Šojgu.

Generál vysvetlil , že rozhodnutie vytvoriť špecializovanú vzdelávaciu inštitúciu je spojené v posledných rokoch so zvýšenou intenzitou využívania inžinierskych vojsk k riešeniu rôznych problémov počas operácií a cvičení, a tiež k pomoci obyvateľstvu a infraštruktúre krajiny.

“Názorným príkladom sú ich úspešnej akcie pri odmínovaní v Sýrii a Laose, prekonanie vodnej prekážky širšej ako dva kilometre na Volge, likvidácia dôsledkov zosuvu pôdy v Burejskej priehradnej nádrži. Vojenskí špecialisti vykonali obrovskú prácu, “zdôraznil.

Podľa slov ministra Šojgu ruskí vojenskí inžinieri v Sýrii a Laose vyčistili viac ako šesť a pol tisíc hektárov pôdy a 17 000 rôznych budov od výbušnín a zneškodnili vyše 100 tisíc výbušných predmetov.

 

Srbské MiGy-29 sprevádzali lietadlo ruského ministra obrany Šojgu. video

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov