Ruský minister obrany Sergej Šojgu, zdroj:  TASS
Aktuality, Bezpečnosť, Civilná ochrana,

Ruský minister obrany Šojgu prezradil, ako medzi mládežou popularizujú vojenskú službu

Minister obrany skonštatoval, že branné hnutie sa stalo hlavným vlasteneckým mládežníckym združením v krajine. Vojensko-politické orgány vytvorené v ruskej armáde zintenzívnili vlasteneckú prácu s mladými ľuďmi, čím prispeli k popularizácii vojenskej služby. Ruský minister obrany Sergei Šojgu to oznámil vo štvrtok počas tlačového stretnutia.


“Nový obsah bol prijatý vďaka práci junarmejského hnutia, ktoré sa stalo vedúcim patriotickým mládežníckym združením v krajine, ktorého počet predstavuje takmer 556 tisíc ľudí. Uskutočňujú sa informačné a agitačné kampane zamerané na popularizáciu vojenskej služby, zachovanie tradícií ruskej armády a odpor pred pokusmi falšovať našu históriu.” povedal minister.

Podľa Šojgu medzi týmito akciami živý záujem vyvolala putovná výstava„ Sýrsky prielom “, ako aj udalosti venované 75. výročiu najväčších operácií Veľkej vlasteneckej vojny v rokoch 1941-1945.“ Minister dodal, že „s cieľom zachovať úsilie účastníkov vojny prebieha práca na vytvorení múzejného komplexu s názvom„ Cesta pamäti “na území hlavného chrámu ozbrojených síl, ktorého výstavba bude ukončená k výročiu Veľkého víťazstva.“

Vedúci ministerstva obrany zdôraznil, že „zabezpečenie sociálnej ochrany pracovníkov a ich rodinných príslušníkov však zostáva prioritou“. „Boli prijaté dôležité rozhodnutia na zlepšenie podmienok služby zmluvných zamestnancov, leteckej a námornej služby,“ uviedol Šojgu.

Vojensko – politické riadenie
Systém vojensko-politickej práce v ozbrojených silách Ruska bol zriadený v júli 2018 v súlade s pokynmi ruského prezidenta. Prvýkrát sa v Červenej armáde objavila vojensko-politická autorita po revolúcii. Jej názov sa niekoľkokrát zmenil a v roku 1991 bola štruktúra pomenovaná Hlavným vojenským politickým riaditeľstvom ozbrojených síl ZSSR. Od založenia jednotky bolo jej hlavnou úlohou pracovať s morálnym a mentálnym stavom personálu.

Po páde Sovietskeho zväzu politická zložka zanechala názov administratívy – a v roku 1992 bolo vytvorené Generálne riaditeľstvo pre prácu s personálom, ktoré tiež niekoľkokrát zmenilo svoj názov.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov