© Foto: Ministerstvo obrany Ruska / YouTube
Aktuality, Letectvo,

Srbské MiGy-29 sprevádzali lietadlo ruského ministra obrany Šojgu. video

Srbsko, 18. februára 2020 (zdroj: MO RF, Sputnik ) – Na YouTube kanáli ruského ministerstva obrany sa objavilo video, na ktorom eskorta zo stíhačiek MiG-29 srbského letectva privítala a odprevadila lietadlo ministra obrany Ruska generála armády Sergeja Šoigu do Belehradu.


Zábery boli natočené z ruského lietadla. Záznam ukazuje, ako skupina stíhačiek MiG-29 letí blízkosti stroja hlavy ruského ministerstva obrany.

 

 

Ruský minister sa dnes vydal do Srbska na pracovnú návštevu, počas ktorej sa stretne so srbským prezidentom Alexandrom Vučičom, aby prerokoval vojensko-technickú spoluprácu a regionálnu bezpečnosť. Okrem toho sa Šojgu zúčastní ceremoniálu položenia pamätnej kapsuly v mieste výstavby sochárskej a architektonickej kompozície Večný plameň.

 

Predtým srbský prezident Alexander Vučić poznamenal, že čaká na návštevu ruského ministra, ktorý by mal do Belehradu “priniesť niečo dôležité”. S  najväčšou pravdepodobnosťou hovoril o dodávke protilietadlových raketových a kanónových systémov Pancir-S1.

 

Koncom januára začali Moskva a Belehrad realizovať zmluvu na dodávku ruských systémov Pancir-S1. Samotný dokument bol podpísaný minulý rok. Srbsko kúpi z Ruska nie jeden komplex, ako bolo pôvodne plánované, ale batériu, ktorá zahŕňa šesť Pancir-S1.

Vučić tiež prehovoril o želaní vo veci kúpy ruského systému protivzdušnej obrany S-400. Iracké úrady nedávno s podobným zámerom, čím vo Washingtone vyvolali nespokojnosť. Američania okamžite sľúbili nové sankcie.

Pancir-S

Samohybný protilietadlový systém Pancir-S, ktorý môže slúžiť na súši, tak i na mori, je určený na ochranu civilných a vojenských objektov pred všetkými súčasnými a budúcimi prostriedkami leteckého útoku za akéhokoľvek počasia a v akejkoľvek rádioelektronickej situácii. Systém tiež dokáže chrániť objekty pred hrozbou zo zeme a z mora.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov