foto: screenshot youtube
Aktuality, Letectvo,

Objavilo sa nové video z havárie a záchrany pasažierov lietadla v Moskve z minulého roku

Rusko, 16.apríl 2020 ( AM, Pravda report ) – Hlavné riaditeľstvo pre vyšetrovanie obzvlášť dôležitých prípadov vyšetrovacieho výboru Ruskej federácie ukončilo vyšetrovanie trestného konania proti kapitánovi lietadla RRJ-95B Denisovi Evdokimovovi. Je obvinený zo spáchania trestného činu podľa časti 3 čl. 263 Trestného zákona (porušenie pravidiel bezpečnosti premávky a prevádzky leteckej dopravy, ktoré z nedbanlivosti spôsobilo vážne poškodenie zdravia ľudí a smrť viacerých osôb).


 

 

Podľa vyšetrovania kapitán osobného lietadla smerujúceho z Moskvy do Murmanska 5. mája 2019 po návrate na letisko v Moskve vykonal hrubé pristátie na dráhe letiska Šeremetevo, čo spôsobilo požiar a zničenie lietadla, ktoré malo za následok smrť 40 cestujúcich a jedného člena posádky. V čase nehody bolo na palube 78 osôb vrátane troch detí a 5 členov posádky.

 

Vyšetrovatelia a experti študovali údaje letových zapisovačov havarovaného lietadla, podľa ktorých lietadlo primerane reagovalo na kontrolné činnosti pilota počas letu. Tieto informácie vyvracajú verziu odporcu o možnej nefunkčnosti systémov lietadla.

 

C-27J Spartan včera havaroval v Iraku

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov