C-27J Spartan, foto: iuvmpress.com
Aktuality, Letectvo,

C-27J Spartan včera havaroval v Iraku

29.1.2020, Irak – Krátko po havárii lietadla E-11A a helikoptéry leteckých síl USA v Afganistane, Pentagon bol nútený zaregistrovať nové straty. Americké vojenské dopravné lietadlo C-27J Spartan včera havarovalo v Iraku v provincii Anbar . Podľa predbežných informácií boli zabití najmenej štyria vojaci. Tieto informácie uvádza iracký spravodajský kanál El Nashra.


 

Lietadlo typu C-27J Spartan je spoločný taliansko-americký projekt. Táto rada bola pridelená veleniu špeciálnych operačných síl USA. Zvyčajne sa používal na prepravu personálu špeciálnych síl a vojenského nákladu. Príčiny katastrofy sú stále neznáme. Lietadlo sa zrútilo blízko základne Ain al-Assad, ktorú predtým bombardovali iránske balistické strely.

 

Pentagon zatiaľ nevydal žiadne oficiálne vyhlásenia týkajúce sa tohto incidentu. Takisto je bez vyjadrenia aj miestne velenie americkej armády. V pondelok zostrelili členovia Talibanu americké lietadlo E-11A, na palube ktorého sa nachádzali americkí agenti CIA, a príslušníci Talibanu pravdepodobne zostrelili aj jeden z amerických vrtuľníkov, ktorý priletel na miesto pádu zostreleného amerického lietadla. V zostrelenom lietadle v Afganistane zahynul dôležitý vysoký dôstojník CIA a viacerí muži jeho tímu.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov