©kasmaal
Aktuality, Bezpečnosť, Letectvo,

Buduje Severná Kórea nové stredisko pre raketový vývoj neďaľeko Pchjongjangu? Najnovšie fotografie

Severná Kórea, 20. marca 2020 ( AM, Nathan J. Hunt ) – Nathan J. Hunt, špecialista na vesmírne a obranné spravodajstvo zverejnil na svojom twitterovom účte zaujímavé zábery čerstvo dokončených objektov pri Severokórejskom hlavnom meste.


 

 

.

 

Objekty sa nachádzajú vedľa medzinárodného letiska Suhan, na severnom okraji hlavného mesta. Severná Kórea toto letisko využíva pre testovanie a prípravu  viacerých balistických rakiet, ako aj pre dlhé delostrelecké testy. To zvyšuje pravdepodobnosť, že nové zariadenia a stavby so zvýšenou časťou vnútornej strechy súvisia so Severokórejským raketovým programom.

 

 

.

 

Detailnejšie snímky nového zariadenia ukazujú, že štruktúra má aj časti s výškovou stavbou, teoreticky vhodné na manipuláciu a umiestnenie veľkých rakiet. Nová konštrukcia postavená v minulom roku má oveľa vyšší vyvýšený vnútorný úsek, a nastavenie transportnej cesty smerujúcej dovnútra a von z konštrukcie v jednom smere.

 

.

 

.

 

.

 

 

.

Vzdialenejšie zábery ukazujú na železničné koľaje a kryté železničné konštrukcie, ktoré umožňujú transport ťažkých nákladov priamo do strediska.

 

Takisto sú zaujímavé vozidlá zaparkované na okraji cesty

 

Do úvahy pripadá aj možnosť, že nové stredisko bude využívané na testovanie prúdového motora. Prítomnosť letiska, ktoré sa používa pre testovanie balistických rakiet, zvyšuje pravdepodobnosť, že nové stredisko sa bude používať pre prácu takýchto systémov.

 

Severná Kórea začiatkom mesiaca vypálila nad Japonské more dve rakety krátkeho doletu ako prvý test severokórejských rakiet, odkedy Pchjongjang varoval pred vyvinutím “novej strategickej zbrane”. Projektily boli vystrelené z oblastí neďaleko mesta Wonsan na východnom pobreží KĽDR, pričom oba preleteli približne 240 kilometrov pri maximálnej výške 35 kilometrov nad morom.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov