©gunsmagazine
Aktuality, Ručné zbrane a výstroj,

Nová opakovačka Benelli

USA, 2. marca 2020 (AM, Gunsmagazine) – Ak má niečo výborný dizajn tak je to táto nová opakovačka od uznávanej puškárskej firmy. Dokonalá kombinácia formy, funkcie a úpravy okamžite zachytí oko každého náročného strelca a spôsobí, že si doslova vychutná prvý výstrel.


 

Mohli by sme si myslieť, že trh s opakovačkami je už nasýtený, ale remeselníci vo firme Benelli sú presvedčení, že tu ešte je priestor a vyrobili ich nový model LUPO.

Puška LUPO, čo je taliansky výraz pre “vlka”, bola navrhnutá tak, aby bola vrcholovým predátorom na trhu, čo je nesporne odvážnym tvrdením spoločnosti známej ako výrobcu vynikajúcich brokovníc.

 

Vlčia svorka

Je všeobecne známe, že vlci žijú vo svorkách. Takže nie je nič zvláštne , že aj Benelli mal dobrý nápad ponúknuť svoju novú pušku vo svorke troch populárnych amerických kalibrov 270 Win, 30-06 Sprg a 300 Win Mag.

Modely 270 Win a30-06 Sprg majú 22 palcové voľne uložené hlavne Crio, zatiaľ čo 300 Mag. má 24 palcovú hlaveň, čo vyťaží maximum z náboja. Obe hlavne kalibru 30-06 Sprg ako aj 300 Mag sú vyrobené so stúpaním 1:11 ″, zatiaľ čo hlaveň 270 Win má stúpanie 1:10 ″. Všetky hlavne sú vybavené závitom 5/8 × 24 pre príslušenstvo a sú schopné strieľať s presnosťou v sub-MOA.

 

©gunsmagazine

 

Vražedná inovácia

Pre útok na svoju korisť sú vlci vyzbrojení inštinktom zabijaka. Podobne aj Benelli vedel, že je potrebné inovovať, aby mohol zaútočiť na existujúci trh s puškami a vybavil LUPO funkciami, ktoré viedli k siedmim novým patentom.

Inovácia začína na konci pušky. Zatiaľ, čo čierny syntetický make-up nie je úplne nový, pažba využíva progresívny komfortný systém Benelli, prevzatý z brokovnice tak, aby absorboval spätný ráz a znížil zdvih hlavne. Pažba je tiež vybavená výškovo nastaviteľnou lícnicou Combtech. Aj keď tieto funkcie nemusia byť pre niektorých strelcov dôležité, sú pre ľudí, ktorí sú citliví na spätný ráz.

Pažba tiež obsahuje nastaviteľné časti, ktoré prispievajú ku komfortu strelca a zaoblenú časť AirTouch, ako aj integrované otočné držiaky v zadnej časti pažby a na predpažbí.

 

©gunsmagazine

 

LUPO má v hornej časti pištoľovej rukoväte tangenciálnu poistku a nastaviteľnú spúšť, ktorú je možné nastaviť v rozmedzí od 0,7 kg do 1,4 kg.

Puška má hmotnosť 2,2 kg s hlavňou upevnenou na tvrdenom lôžku. Záver zbrane je vybavený tromi veľkými uzamykacími ozubmi , zatiaľ čo optiku je možné upevniť na dve krátke Picatinny lišty.

Nabíjanie je jednoduché pomocou odnímateľného dvojradového zásobníka na päť kusov nábojov, ktorý je v jednej rovine so spodnou časťou pažby. . Pušku však môžete nabiť aj zhora , keď je vložený zásobník.

 

Skrotený vlk

Zdá sa, že inžinieri v spoločnosti Benelli zobrali do úvahy ako presnosť zbrane tak aj jej spätný ráz a navrhli a vyvinuli opakovaciu pušku, ktorá poskytuje smrtiacu presnosť a ľahko zvládnuteľný spätný ráz.

Ondrej Antolik

Článok: Nový koncept od Benelli

Článok: Presné pušky Ruger v nových kalibroch

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov