Ruger Precision Rifle              / zdroj: Ruger
Aktuality, Ručné zbrane a výstroj,

Presné pušky Ruger v nových kalibroch

Vynovená puška Ruger Precision Rifle v kalibri .300 PRC (Precision Rifle Cartridge) je postavená na platforme magnum a využíva výhody ťažkého kalibru pre dosiahnutie vyššej úrovne presnosti a aerodynamického výkonu. Táto puška má ťažkú 26 palcovú hlaveň (22 mm v ústi ) s úsťovou brzdou (Ruger Precision Rifle Magnum) a nastaviteľným kompenzátorom.


Podobne aj nová verzia s kalibrom 6,5 ​​PRC, ponúka vynikajúcu presnosť a plochú trajektóriu strely. Táto puška má 26 palcovú stredne ťažkú hlaveň (19 mm v ústí) s úsťovou brzdou (Ruger Precision Rifle Hybrid ).

Podobne ako všetky Ruger Precision Rifle, aj tieto nové modely sú vybavené vysoko presnou, voľne uloženou, za studena lisovanou hlavňou, ktorá je vyrobená zc chrómmolybdénovej ocele 4140. Sú tiež vybavené anodizovaným, voľne uloženým predpažbím Magpul M-LOK pre jednoduchú montáž príslušenstva.

Presné pušky Ruger Precision Rifles s nastaviteľnou ergonómiou a robustnou spoľahlivosťou určite ponúkajú výnimočnú hodnotu pre strelcov na dlhé vzdialenosti.

Ruger je americký výrobca zbraní s bohatou tradíciou siahajúcou do roku 1949. Jeho bohaté portfólio tvoria poloautomatické zbrane, guľovnice, brokovnice, jednoranové guľovnice, poloautomatické pištole a revolvery. Jedná sa o dominantného výrobcu a lídra v kalibri .22LR v segmente pušiek a pištolí.

Firma disponuje tromi výrobnými závodmi – Newport v New Hampshire, Prescott v Arizone a Mayodan v Severnej Karolíne.

K dosiahnutiu priaznivých cien pri vývoji zbraní v najväčšej miere prispelo využite princípov štíhlej výroby (Lean manufacturing) eliminujúcej zbytočné straty, prenesenie výroby hlavní od dodávateľov do materskej firmy za účelom redukcie nákladov a zvýšenia kontroly kvality, diverzifikácia výrobného procesu do viacerých výrobných buniek so špecializáciou na viaceré montážne úkony.

 

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov