.
Aktuality, Bezpečnosť,

Čínska armáda si objednala 1,4 milióna nepriestrelných oblekov – ako prípravu na konflikt s Taiwanom a USA

Čína, 26. februára 2020 ( AM) – Čínska ľudová oslobodzovacia armáda sa snaží zvýšiť svoju bojovú pripravenosť na pozadí možného vojenského konfliktu s taiwanskými separatistami a Spojenými štátmi, ktoré ich podporujú. V súlade s týmto úsilím by sa malo uskutočňovať hromadné nakupovanie neprestrelných doplnkov pre vojakov.


 

Čínska armáda oznámila svoj plán na obstaranie neuveriteľných 1,4 milióna kusov vysokokvalitných ochranných nepriestrelných platní za najvyššiu limitnú cenu asi 13 miliárd juanov (1,85 miliárd dolárov) v nasledujúcich dvoch rokoch. Od tohto plánu sa očakáva, že čísla obetí v armáde zostanú čo najnižšie.

 

Podľa údajov z roku 2019 má Čínska armáda asi dva milióny zamestnancov a bojová zložka je len jej časťou, čo znamená, že každý z vojakov frontovej armády by mohol získať jedno z týchto brnení, s extra rezervou, uviedli analytici. Čínska armáda vyhlásila verejné výberové konania na obstaranie 930 000 kusov dosiek pre univerzálne nepriestrelné vesty a 467 000 kusov dosiek pre vylepšené nepriestrelné vesty. Podľa dvoch vyhlásení zverejnených na webovej stránke weain.mil.cn, na webovej stránke o obstarávaní zbraní a vybavenia čínskej armády, v piatok.

 

Bežná platňová jednotka by mala stáť menej ako 7 950 juanov, celkovo za  7,4 miliárd juanov a jednotka s vyššou ochranou by mala stáť 12 900 juanov,  celkovo 6 miliárd juanov. Každá platňová jednotka sa skladá z dvoch nepriestrelných dosiek. Výrobky sa budú dodávať v sériách postupne do 24 mesiacov od podpísania zmluvy. Podľa vyhlásení sa obe otvorené ponuky skončia 6. marca.

 

Song Zhongping, vojenský expert a televízny komentátor, v nedeľu povedal, že pri obstarávaní sa myslelo na životy čínskych vojakov, pretože brnenie dokáže udržať obete na minime. Čínska armáda organizuje stále viac a viac cvičení zameraných na skutočný boj a vojaci by mali vždy nosiť nepriestrelné vesty, akoby boli v skutočnej vojne, aby cvičenia boli skutočnejšie, uviedola Song. Čínska nepriestrelná výbava je vysoko kvalitná s relatívne nízkou cenou, povedal Song, pričom poznamenal, že asi 70 percent medzinárodného trhu s nepriestrelným oblečením tvoria čínske výrobky.

 

Čína poprvýkrát masívne zapojila do cvičení nový tank typu 15

 

 

Čínske obrnené vozidlo debutuje na veľtrhu technológií vo Fu-čou

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov