Mínometom vybavené vozidlo na veľtrhu v Fu-čou
Aktuality, Pozemná technika, Vojenská technika,

Čínske obrnené vozidlo debutuje na veľtrhu technológií vo Fu-čou

Nové čínske obrnené vojenské vozidlo určené pre protizdušnú obranu debutovalo 17. veľtrhu technológií a projektov v Číne, v hlavnom meste Fu čou , provincie Fujian vo východnej Číne.


Vozidlo je schopné prekonávať prekážky s dĺžkou viac ako pol metra, prechádzať priekopami do 75 cm a šplhať po ceste v uhle 45 stupňov. Jeho najvyššia rýchlosť je 135 kilometrov za hodinu.

Výrobca skúma vývozný potenciál vozidla na Blízkom východe a v Afrike. Výkon vozidla sa podobá triede Unimog značky Mercedes-Benz a prevyšuje výkon Humvee americkej armády. Nové vozidlo, s kódovým označením “XLW 2040I”, je ľahšie ako podobné vojenské vozidlá, aby spĺňalo aj požiadavky leteckých vzdušných misií.

Vozidlo posilní bojové schopnosti armády tým, že poskytne podporu svojim leteckým útočným silám a leteckým transportným misiám. Je to dobrá voľba pre vzdušné jednotky, pretože ponúka veľkú mobilitu na bojisku.

Model XLW 2040I na podujatí bol vybavený 25mm delom. Spoločnosť uviedla, že vozidlo môže byť vybavené 10 rôznymi typmi zbraní, vrátane 35-milimetrovej húfnice a protitankovými systémami. Na vozidlo sa dá naložiť až 480 mínometných nábojov. Delo má dosah štyri kilometre a môže vypáliť 15 striel za sekundu. Hlavným poslaním vozidla je zachytávať a zničiť nepriateľské prostriedky, vrátane nízko letiacich lietadiel a riadených striel.

Prototypy vozidiel úspešne ukončili skúšky Čínskej ľudovej armády a v blízkej budúcnosti budú pripojené k armáde.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov