foto: Rostec
Aktuality, Ručné zbrane a výstroj,

Nová ruská športová pištoľ Aspid

MOSKVA 21. január 2020 – Tsnitočmaš (súčasť štátnej hi-tech spoločnosti Rostec) uviedol na trh novú športovú pištoľ Aspid, v kalibri 9×19 mm, odvodenú od najnovšej armádnej pištole Udav. Pištoľ je určená na praktickú streľbu a vyznačuje sa zvýšenou životnosťou a vylepšenou ergonómiou. Športová pištoľ Aspid bude mať záručnú životnosť najmenej 25 000 výstrelov.


 

foto: Rostec

 

Aspid prichádza v troch verziách pre tri praktické IPSC strelecké disciplíny. Sériovo vyrábaná ľahká verzia má 18-nábojový zásobník, zatiaľ čo štandardná zbraň 22-nábojový. Ergonómia úchopu pištole sa zlepšila a dá sa prispôsobiť antropometrickým parametrom strelca – všetky verzie dostanú špeciálne vankúšiky na rukoväti pištole, ktoré umožnia prispôsobiť zbraň individuálnemu držaniu strelca. Hmotnosť pištole bez nábojov je v závislosti od konfigurácie 800 až 1100 gramov. 

 

foto: Rostec

 

Športová pištoľ Aspid je vyvinutá na platforme najnovšieho pištoľového komplexu Udav, materiály a komponenty použité v pištoli zaistia možnosť jej použitia v teplotnom rozsahu od mínus 30 do plus 50 stupňov. Aspid je tiež vybavený koľajnicou Picatinny – systémom uchytenia pre mieridlá a doplnkové vybavenie. V segmente športových a civilných zbraní sa v Rusku zaznamenáva rastúci dopyt. Dovoz je vďaka západným sankciám na minimálnej úrovni čo na druhej strane pomáha  domácim producentom ako je Rostec.

 

Rostec zverejnil video o testovaní najnovšej 9 mm pištole :

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov