Bombardér JH-7        / zdroj: topwar.ru
Aktuality, Letectvo, Vojenská technika,

Zverejnené zábery z pádu čínskeho stíhacieho bombardéra

Video o katastrofe čínskeho stíhacieho bombardéra Xian JH-7, sa objavilo na sociálnych sieťach. Tvrdí sa, že lietadlo spadlo v provincii Hainan, kde sa konali vojenské cvičenia čínskych vojsk.


Zábery ukazujú, že lietadlo pri vysokej rýchlosti takmer kolmo dopadá na zem, a ihneď dochádza k explózii. Mraky dymu a ohňa stúpajú desiatky metrov. Osobitná pozornosť je venovaná skutočnosti, že lietadlo spadlo v bezprostrednej blízkosti výškovej budovy.

Zahraničné médiá uviedli, že obaja piloti zahynuli. Záber zároveň ukazuje dátum máj 2019 a v opise videa v médiách sa uvádza, že ide o katastrofu, ktorá nastala v marci. Zdá sa, že dátum zverejnenia záznamov z vonkajších kamier bol uvedený už skôr v čínskych médiách. V oficiálnej správe ministerstva obrany Čínskej ľudovej republiky, bolo konštatované, že “telá pilotov neboli nájdené na mieste havárie, prebieha vyšetrovanie.”

JH-7 je čínske dvojmiestne lietadlo, ktoré bolo nedávno vylepšené na JH-7A, po tom, čo dostalo nový ruský obranný systém – ten je novo tvorený stanicou radiotechnického prieskumu KZ-8608 a aktívnym rušičom typu KG-8605.

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov