Taktické vozidlo Anaconda                         / zdroj: DMV
Aktuality, Pozemná technika, Vojenská technika,

Ľahké vozidlá Anaconda pre Holandské královské námornictvo

Jednotky Holandského královského námornictva sú najstaršou zložkou ozbrojených sil Holandska, 7. apríla obdržali nové ľahké taktické vozidlá DMV Anaconda 4×4


7-tonová Anaconda DMV (Dutch Military Vehicles), alebo tiež označovaná GVWR (gross vehicle weight-rated),  je postavená na platforme Iveco Daily, ktorá je upravená, militarizovaná a premenená na konfiguráciu pohonu všetkých štyroch kolies rakúskym Achleitnerom.

Konvenčný rázvor podvozku typu C je predĺžený o 10 cm na 3,55 m. Štandardná zadná hnacia náprava a odpruženie listových pružín sú zachované, ale predná náprava a odpruženie sú nahradené 2,5-tonovým Achleitnerovým nezávislým torzným odpružením. Predné a zadné nápravy sú vybavené vodičom ovládanou uzávierkou diferenciálu. Váhu GVWR Anaconda je možné znížiť na 6,1 tony použitím jednoduchých zadných kolies a terénnych pneumatík LT315 / 75 R 16.

Anaconda DMV

Motorovú silu zabezpečuje najvýkonnejší trojlitrový motor Daily F1C s výkonom 180 koní (132 kW) a krútiacim momentom 430 Nm. Na splnenie prevádzkových požiadaviek je motor dimenzovaný z emisných limitov Euro 6 na Euro 3 a príslušné komponenty, ako napr. Nádrž Adblue, sú odstránené kvôli zníženiu hmotnosti a uvoľneniu miesta. Na jedno natankovanie prejde Anakonda približne tisíc kilometrov.

Stroje sú určené pre nasadenie v karibiku, v regióne bývalých Holandských Antíl, na ostrove Curaçao, kde sú umiestnené dve námorné základne.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov