Čínsky vojak predvádzajúci pištoľový systém umožňujúci streľbu za roh        / Zdroj: .chinamil.com
Aktuality, Vojenská technika,

Čína trénuje super vojakov s futuristickými zbraňami

Vybavené futuristickými individuálnymi bojovými zbraňami, ako sú útočné pušky s granátometom, pištole strieľajúce za roh a strieľajúce nože, Čínske špeciálne jednotky sa zameriavajú na vybudovanie “super” vojakov schopných čeliť “1 versus 10”.


Široká paleta pokročilých strelných zbraní sa používa pri tréningu špeciálnej operačnej brigády Xuefeng  – 7 6. armádnej skupiny.

Nožová pištoľ ukrýva strely vo vnútri noža čo je využiteľné v boji na blízku vzdialenosť. Systém rohovej pištole je možné použiť tak, aby zbraň smerovala na cieľ , zatiaľ čo vojak zameriava cieľ za múrom za pomoci monitora. V mestskom boji systém umožňuje operátorovi presne zasahovať ciele bez toho, aby sa vystavil nepriateľskému ohrozeniu.

QTS-11, ktorý čínski vojenskí predstavitelia označili za „strategickú pušku“, pretože má nielen viac funkcií a poskytuje najsilnejšiu individuálnu palebnú silu na svete, ale je tiež vysoko digitalizovaná senzormi, systémom určovania polohy a systémom na zdieľanie údajov čo ju povyšuje nad iné taktické zbrane.

Útočná puška vystreľujúca granáty, známa tiež ako individuálny komplexný operačný systém QTS-11, integruje funkciu pušky a granátometu spolu s pokročilým zameriavacím modulom

Tieto zbrane ukazujú úroveň modernizácie a informatizácie Čínskej ľudovej armády. Tieto high-tech zbrane zostanú ešte istý čas exkluzívne pre elitné sily kvôli ich vyšším nákladom.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov